Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Το ΚΚΕ φέρνει στην Βουλή την καταγγελία για ελλιπείς ενέργειες μετά την γνωστοποίηση ότι αστυνομικός της Δυτικής Αττικής είναι κρούσμα κορονοϊού


Στη Βουλή έφερε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας την καταγγελία που αφορούσε ελλιπείς ενέργειες από τις αρμόδιες υπηρεσίες, αφού έγινε γνωστό ότι αστυνομικός που υπηρετεί σε Α.Τ. της Δυτικής Αττικής είναι επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού. Η Πρωτοβουλία Αστυνομικών, που ανέδειξε αυτό το πολύ σοβαρό ζήτημα, ευχαριστεί το ΚΚΕ που γι’ άλλη μια φορά φέρνει στη Βουλή κρίσιμα προβλήματα που απασχολούν το αστυνομικό προσωπικό. Στην ερώτηση που ακολουθεί, περιέχονται κι άλλα κρίσιμα ζητήματα σχετικά με την υγεία του προσωπικού εν μέσω της πανδημίας.

 

Η ερώτηση έχει ως εξής:

 

Η Πρωτοβουλία Αστυνομικών και αστυνομικοί με ανακοινώσεις και επιστολές τους, καταγγέλλουν την αδιαφορία των προϊσταμένων τους Αστυνομικών Υπηρεσιών, καθώς και των αρμόδιων Υπηρεσιών Υγείας, για τη λήψη και εφαρμογή των αναγκαίων μέτρων σε σχέση με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού σε Αστυνομικό Τμήμα της Δυτικής Αττικής.

 

Τονίζουν ότι μετά την επιβεβαίωση ως θετικού στην Covid-19 ενός αστυνομικού, που είχε ασθενήσει τις τελευταίες μέρες, αυτός τέθηκε σε καραντίνα και δεν λήφθηκε κανένα άλλο μέτρο.

 

Συγκεκριμένα, δεν δόθηκαν οδηγίες για το χειρισμό του περιστατικού, δεν εξετάστηκαν οι άλλοι αστυνομικοί που έκαναν μαζί του υπηρεσίες στην ίδια βάρδια και εξακολούθησαν να εργάζονται κανονικά και να έρχονται σε επαφή με πολίτες που εξυπηρετούνται από το συγκεκριμένο Αστυνομικό Τμήμα. Δύο μάλιστα αστυνομικοί από το ίδιο Αστυνομικό Τμήμα που εκτελούσαν υπηρεσία μαζί με τον θετικό αστυνομικό στο ίδιο περιπολικό αυτοκίνητο, αναγκάστηκαν αυτοβούλως να τεθούν σε καραντίνα και να προσφύγουν σε ιδιωτικά κέντρα εξέτασης για τον κορονοϊό. Για τον αστυνομικό που νόσησε, δεν έγινε μέχρι τώρα ιχνηλάτηση των επαφών του και η απολύμανση στο Αστυνομικό Τμήμα έγινε με καθυστέρηση.

 

Οι αστυνομικοί συμπεραίνουν ότι από την κυβέρνηση υπάρχει πλήρης αδιαφορία για την υγεία τους και απόλυτη έλλειψη ενδιαφέροντος για τα την επίλυση των προβλημάτων τους. Σύμφωνα μάλιστα με επιστολές ενώσεων αστυνομικών, έχουν παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα περιπτώσεις απόκρυψης και μη γνωστοποίησης περιστατικών με κρούσματα κορονοϊού σε αστυνομικούς, κρατούμενους και πολίτες που επισκέπτονται Αστυνομικά Τμήματα και επισημαίνουν τις ολέθριες συνέπειες αυτής της τακτικής για τη διασπορά του κορονοϊού στους αστυνομικούς και την κοινότητα.

 

Το ΚΚΕ, με αφορμή παρόμοιο περιστατικό σε Αστυνομικό Τμήμα της Δυτικής Αττικής, κατέθεσε την Ερώτηση με αριθμό πρωτοκόλλου 5345/1-4-2020, με θέμα την έκδοση μνημονίου ενεργειών για την προστασία του αστυνομικού προσωπικού κατά το χειρισμό κρουσμάτων κορονοϊού, κάνοντας συγκεκριμένες προτάσεις για μέτρα που επιβάλλεται να λάβει η κυβέρνηση.

 

Το ΚΚΕ θεωρεί ότι η κυβέρνηση επιβάλλεται να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των αστυνομικών.

 

Ερωτάται ο κ. υπουργός τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση:

 

Για την εφαρμογή των πρωτοκόλλων που αφορούν το χειρισμό των κρουσμάτων κορονοϊού στα Αστυνομικά Τμήματα;

 

Για τη διαρκή διάθεση στους αστυνομικούς Μέσων Ατομικής Προστασίας, ιδιαίτερα όπου δεν είναι εφικτή η τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους;

 

Για τη μόνιμη και σταθερή απολύμανση των Αστυνομικών Τμημάτων και των οχημάτων;

 

Για να μην αποκρύπτονται τα κρούσματα Covid-19, με συνέπεια τη διασπορά του κορονοϊού;

 

 

 

Την Ερώτηση κατέθεσαν στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης και Νίκος Παπαναστάσης.


protast.gr






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια