Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Με ανοσία ξανά οι αστυνομικοί - Κείμενο αστυνομικού


Από την ιστοσελίδα της Πρωτοβουλίας Αστυνομικών

Το κράτος για άλλη μια φορά μας έπεισε με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι μας θεωρεί αναλώσιμους και πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Η αγωνία των συναδέλφων σε σχέση με τον κορονοϊό εντός των Υπηρεσιών μεγαλώνει, εξαιτίας της αδράνειας από τις επιφορτισμένες με τη διαχείριση των κρουσμάτων κρατικές Υπηρεσίες, απέναντι σε νοσούντες Αστυνομικούς. Έκθετη η Κυβέρνηση που μας έχει ταράξει στην ατομική ευθύνη. Η Πρωτοβουλία Αστυνομικών καλεί κάθε συνάδελφο που θέλει να αποκτήσει φωνή να επικοινωνήσει μαζί της. Η πάλη για καλύτερες εργασιακές συνθήκες απαιτεί συλλογική δουλειά, και γι’ αυτό θα είμαστε δίπλα σε όποιον το έχει ανάγκη για τα δίκαια αιτήματά του.

 

Παρακάτω δημοσιεύουμε κείμενο συναδέλφου που μας απέστειλε μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, το οποίο περιγράφει την αδιαφορία του κρατικού μηχανισμού σε σχέση με πρόσφατο κρούσμα κορωνοϊού σε συνάδελφο:

 

 

 

ΜΕ «ΑΝΟΣΙΑ» ΞΑΝΑ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ!

 

Στη περίοδο που ζούμε, δυστυχώς, πρωταγωνιστεί ο κορονοϊός, ένας ιός που όσο περνά ο καιρός γίνεται ολοένα και πιο «επιθετικός» , με ολόκληρη την ανθρωπότητα να μετρά καθημερινά, χιλιάδες κρούσματα και θύματα.Στην Ελλάδα, ο κορονοϊός βρίσκεται σε έξαρση, μεγαλύτερη απ’ ότι την περίοδο της άνοιξης, με τα κρούσματα αλλά και τα θύματά του, συνεχώς να αυξάνονται.

 

Από την πρώτη μέρα της εμφάνισης του κορονοϊού, μέχρι και σήμερα, οι Έλληνες αστυνομικοί βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, βοηθώντας στο μέγιστο βαθμό στη προστασία της δημόσιας υγείας.

 

 

 

Οι Έλληνες αστυνομικοί όμως δεν είναι «άτρωτοι». Είναι ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ εκτεθειμένοι στον ιό και ας μην θέλουν να το πιστέψουν μερικοί…

 

 

 

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, όταν ένα άτομο προσβληθεί από τον ιό, αμέσως μπαίνει σε απομόνωση και ξεκινά η ιχνηλάτηση. Πόσο μάλλον όταν αυτό το άτομο είναι μέλος μιας ευρύτερης ομάδας, ενός σώματος. Απομόνωση, απολύμανση του χώρου/χώρων, τεστ κορονοϊού στα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, ιχνηλάτηση. Έτσι έγινε στην Νέα Μάκρη τον περασμένο Απρίλιο. Σε γηροκομείο της Νέας Μάκρης. Με το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα, ακολούθησαν διαδοχικά τεστ σε φιλοξενούμενους και εργαζόμενους του χώρου. Με παράλληλη επίσκεψη ανθρώπων της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας αλλά και του κ. Τσιόδρα. Ίδια διαδικασία ακολουθήθηκε από κλιμάκια του ΕΟΔΥ και σε γηροκομείο στην Καβάλα πριν λίγες ημέρες. Το ίδιο και στον οικισμό ΡΟΜΑ στην Νέα Σμύρνη Λάρισας. Και πολλά άλλα παρόμοια παραδείγματα στα οποία οι αρμόδιοι φορείς κινήθηκαν αστραπιαία και με σωστές ενέργειες.

 

Η ίδια όμως διαδικασία αλλάζει, απ’ ότι φαίνεται, όταν κρούσμα κορονοϊού αποτελεί αστυνομικός.

 

Πιο συγκεκριμένα, πριν λίγες ημέρες, αστυνομικός Α.Τ. της Δυτικής Αττικής επιβεβαιώθηκε ως κρούσμα κορονοϊού. Ο αστυνομικός σε καραντίνα. Συνάδελφοί του, από μόνοι τους, αφού ενημέρωσαν αρμοδίως και όντας τα άτομα με τα οποία το κρούσμα έκανε τις πιο πρόσφατες υπηρεσίες του, τέθηκαν και αυτά σε καραντίνα. Περαιτέρω ενέργειες; ΚΑΜΙΑ!!! Απολύμανση του χώρου δεν έγινε αυθημερόν, αλλά μετά από 1 ολόκληρο 24ωρο! Να έχουν προλάβει να μολυνθούν και οι υπόλοιποι συνάδελφοι που βρέθηκαν στους χώρους του ΑΤ!

 

 

 

Οι υπόλοιποι που ήρθαν σε επαφή είτε με το επιβεβαιωμένο κρούσμα, είτε με τις τελευταίες επαφές του, σύμφωνα με τους ειδικούς έχουν «ανοσία»;

 

 

 

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ δεν θα μπορούσε να έρθει να κάνει ελέγχους και στους υπόλοιπους συναδέλφους; Πρέπει οι συνάδελφοι να τρέχουν πανικόβλητοι σε ιδιωτικά κέντρα διαγνωστικών εξετάσεων γιατί κάποιοι αδιαφορούν για την υγεία των αστυνομικών;

 

Δηλαδή τα ανωτέρω παραδείγματα τόσο στη Λάρισα, όσο και σε Νέα Μάκρη και Καβάλα αποτελούν εστίες διάδοσης και υπερμετάδοσης του κορονοϊού ενώ όταν προσβληθεί ένας αστυνομικός, ο οποίος αποτελεί εξίσου μέλος ενός συνόλου και έχει καθημερινή επαφή με τους πολίτες, όχι;

 

Σ’ αυτήν την περίπτωση δεν τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια υγεία;

 

Για ακόμη μία φορά φαίνεται σε τί επίπεδο ενδιαφέροντος, σεβασμού και εκτίμησης βρίσκεται ο Έλληνας αστυνομικός. ΜΗΔΑΜΙΝΟ! Πλήρης αδιαφορία για την υγεία των αστυνομικών, πλήρης άγνοια και έλλειψη ενδιαφέροντος για την επίλυση των προβλημάτων τους.

 

 

 

ΕΝΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια