Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πρωτοβουλία Αστυνομικών: Πριν από 75 χρόνια ο Τρούμαν διέπραττε δύο από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας


Διαβάστε την ανακοίνωση

 

Στις 6 και 9 Αυγούστου του 1945 διαπράττονται από τις Η.Π.Α. δύο από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας! Ο τότε Πρόεδρος των Η.Π.Α. Χ. Τρούμαν, διατάζει τη ρίψη των ατομικών βομβών στις πόλεις Χιροσίμα και Ναγκασάκι της Ιαπωνίας. Ο απολογισμός, τραγικός!

 

Ο αρχικός αριθμός των θυμάτων – αμάχων που πέθαναν ακαριαία από τη ρίψη των βομβών υπολογίζεται σε περίπου 110.000 και στις δύο μοιραίες πόλεις, ενώ οι συνέπειες της πυρηνικής ακτινοβολίας τους επόμενους τέσσερις μήνες, αύξησαν τον αριθμό των νεκρών σε 336.000 και μέχρι και το 1950 ο απολογισμός των θυμάτων είχε φτάσει τα 200.000 θύματα.

 

Δύο χτυπήματα κατά της ανθρωπότητας με μακάβρια αποτελέσματα, τα οποία μάλιστα καμία ουσιαστική σημασία δεν είχαν για την τελική έκβαση του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο πόλεμος ουσιαστικά είχε ήδη τερματιστεί μετά τη μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών στις 9 Μάη με την είσοδο του Κόκκινου Στρατού στο Βερολίνο και την απελευθέρωση των λαών της Ευρώπης από τον φασισμό – ναζισμό. Επίσης στο μεταξύ αναμενόταν από στιγμή σε στιγμή και η συνθηκολόγηση της Ιαπωνίας.

 

Οι Η.Π.Α. με τον πιο φρικιαστικό τρόπο «έδειχναν τα δόντια τους» στους λαούς της υφηλίου, ζητώντας την υποταγή τους!

 

Και ενώ στην Παγκόσμια Ιστορία, οι εν λόγω βομβαρδισμοί, έχουν καταγραφεί ως δύο από τα πιο βάρβαρα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, στην Ελλάδα μέχρι και σήμερα έχουμε το άγαλμα του εμπνευστή τους, Χ. Τρούμαν!

 

Ενώ θα έπρεπε να τιμούμε τους χιλιάδες νεκρούς από αυτήν την θηριωδία, τιμούμε και προστατεύουμε το άγαλμα του θηρίου!

 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ


protast.gr




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια