Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ρόδος: Πίστεψε ότι θα "κληρονομούσε" 1,3 εκατομμύρια αλλά του... έφαγαν τελικά 19.000 ευρώ


Θύμα απατεώνων του διαδικτύου οι οποίοι τάχα μοιράζουν περιουσίες εκατομμυριών ευρώ μέσω... ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, έπεσε ένας 43χρονος συμπατριώτης μας.
 

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Αστυνομία, άγνωστη του απέστειλε μήνυμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με το οποίο του γνωστοποιούσε ότι επειδή (τάχα) έπασχε από ανίατη ασθένεια, θα του χάριζε(!) ολόκληρη την περιουσία του η οποία ανέρχονταν στο ποσό του 1,3 εκατομμυρίων ευρώ.
 

Περιουσία βεβαίως δεν υπήρχε κι ούτε επρόκειτο να του χαρίσει κανείς τίποτε. Έτσι, με τμηματικά χρηματικά εμβάσματα με τα οποία ο 43χρονος υποτίθεται ότι θα εξοφλούσε τους σχετικούς φόρους για να παραλάβει το αστρονομικό ποσό στη συνέχεια, το κύκλωμα των απατενώνων κατάφερε να του αποσπάσει το ποσό των 19.000 ευρώ!
 

Αναλυτικά αναφέρει η αστυνομία στην ανακοίνωση που εξέδωσε:

Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άγνωστης δράστιδας η οποία σύμφωνα με σχετική καταγγελία απέσπασε χρήματα από πολίτη με μέθοδο «νιγηριανής απάτης» και το πρόσχημα της δωρεάς – μεταβίβασης μεγάλου χρηματικού πόσου από το εξωτερικό.
 

Επισημαίνεται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί έχοντας υπόψη τους ότι ουδείς άγνωστος χαρίζει χρήματα άνευ οπουδήποτε ανταλλάγματος ή πολλαπλασίου κέδρους."
 




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια