Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Λιμενικό Σώμα: Παραδόθηκε το δεύτερο ταχύπλοο Rafnar

Προχωρούν οι παραδόσεις των δέκα νέων σκαφών Rafnar στο ΛΣ. Ήδη το πρώτο επιχειρεί στο Ανατολικό Αιγαίο και έχει αφήσει άριστες εντυπώσεις αποδεικνύοντας την υψηλή ποιότητα
ναυπήγησης του σκάφους.
Το δεύτερο από τα δέκα σκάφη της Rafnar, τύπου Leiftur 1100 Cabin Patrol, παρέλαβε σήμερα το Λιμενικό Σώμα, δωρεά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ), μέσω της εταιρείας κοινωνικής προσφοράς ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, και συγκεκριμένα του ιδρύματος Ωνάση.
Ο κ. Πλακιωτάκης διαβεβαίωσε ότι «η προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για τον συνεχή εξοπλισμό του Λιμενικού Σώματος με επιχειρησιακά μέσα και συστήματα θα συνεχιστεί. Ήδη μέσα σε έναν χρόνο έχουμε καταφέρει πολλά και σε επίπεδο ενίσχυσης του Λιμενικού Σώματος, με 38 πλωτά σκάφη, με 54 οχήματα, ενώ μέσα στο 2020 θα προχωρήσουμε τις διαδικασίες για την παραλαβή 24 νέων σκαφών και 100 νέων οχημάτων. Αυξήσαμε μετά από πολλά χρόνια την οργανική δύναμη του Λιμενικού Σώματος κατά 1.500 άτομα και βέβαια μετά από πολλά χρόνια είναι στον αέρα επιτέλους το Εθνικό Σύστημα Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης ένα μεγάλο, Εθνικής και στρατηγικής σημασίας έργο, το οποίο θα αυξήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την επιχειρησιακή ετοιμότητα των ανδρών και των γυναικών του Λιμενικού Σώματος».
Αναφερόμενος στη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος από το Λιμενικό Σώμα, ο υπουργός τόνισε πως «είναι γεγονός ότι τα στελέχη του υπερασπίζονται με αποφασιστικότητα, με τόλμη με σθένος, αλλά και με ανθρώπινη ευαισθησία τα θαλάσσια σύνορα της πατρίδας μας. Κι αυτό το κάνουν ακριβώς επειδή είναι άρτια εκπαιδευμένοι, έμπειροι και το γεγονός ότι τον τελευταίο χρόνο δεν είχαμε ούτε μία απώλεια ανθρώπινης ζωής, πιστοποιεί το γεγονός ότι τα στελέχη μας κάνουν τη δουλειά τους με άψογο επαγγελματισμό και ανθρώπινη ευαισθησία. Επιπλέον, το γεγονός ότι το Λιμενικό Σώμα με αποφασιστικό τρόπο αντιμετωπίζει το προσφυγικό και μεταναστευτικό πρόβλημα, ένα πρόβλημα το οποίο δεν απασχολεί μόνο τη χώρα μας αλλά γενικά την Ευρώπη, πιστοποιείται από το γεγονός ότι οι μεταναστευτικές ροές τους τελευταίους 4 μήνες σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα το 2019 έχουν μειωθεί κατά 85%. Αξίζουν δημόσια ευχαριστώ στα στελέχη μας».
Από την πλευρά του, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης, ευχαρίστησε θερμά όλους τους δωρητές της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, για την πολύτιμη αρωγή και τη διαχρονική στήριξη που προσφέρουν στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή και σημείωσε πως «το ταχύπλοο περιπολικό σκάφος 1055 που παραλαμβάνουμε σήμερα, με την ευγενική χορηγία του ιδρύματος Ωνάση, διατίθεται σε ακόμη μία Υπηρεσία Πρώτης Γραμμής, τη Λιμενική Αρχή Καλύμνου. Το συγκεκριμένο σκάφος, λόγω των μεγάλων δυνατοτήτων του, θα πολλαπλασιάσει την επιχειρησιακή ισχύ του Λιμενικού Σώματος στην ευαίσθητη περιοχή του Ανατολικού Αιγαίου».
Σύμφωνα με τον αρχηγό, «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η περίοδος που διανύουμε είναι εξαιρετικά κρίσιμη και κάθε μέρα είναι μία πρόκληση. Όλα τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, καθημερινά με αυταπάρνηση, ευσυνειδησία και επαγγελματισμό εκπληρώνουν το δύσκολο έργο που η ελληνική Πολιτεία μας έχει αναθέσει επιδεικνύοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης, με σεβασμό στην υπέρτατη αξία της ανθρώπινης ζωής».


Γιάννης Νικήτας


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια