Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην Κύπρο για τις εκδηλώσεις μνήμης για την τουρκική εισβολή (pics)

Την Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο Βουλευτής κ. Δημήτριος Καιρίδης, ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ
Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος παραβρέθηκαν στις εκδηλώσεις Μνήμης για την τουρκική εισβολή της 20ης Ιουλίου 1974, που πραγματοποιήθηκαν στην Κύπρο.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ο κ. Υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο κ. Βουλευτής και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ παρουσία του Προεδρεύοντος της Δημοκρατίας, του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημητρίου Συλλούρη, παρέστησαν στην επιμνημόσυνη δέηση, η οποία έλαβε χώρα στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας καθώς και στο μνημόσυνο πεσόντων κατά την Τουρκική εισβολή στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης.
Στη συνέχεια ο κ. Υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκαν το Υπουργείο Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπου μεταξύ άλλων είχαν συνομιλίες με τον Υπουργό Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Χαράλαμπο Πετρίδη παρουσία του Α/ΓΕΕΦ Αντιστρατήγου Δημόκριτου Ζερβάκη και αντιπροσωπειών των δύο χωρών.
Ακολούθως ο κ. Υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο κ. Βουλευτής, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και ο Αρχηγός ΓΕΕΦ πραγματοποίησαν επίσκεψη στην Φρεγάτα (Φ/Γ) ΚΑΝΑΡΗΣ, η οποία ναυλοχεί στον Λιμένα της ΛΕΜΕΣΟΥ. Η Φ/Γ αυτή την περίοδο συμμετέχει στην ναυτική δύναμη της UNIFIL ενώ στις 08 Ιουλίου 2020, συμμετείχε στην τετραμερή αεροναυτική άσκηση που πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή νοτίως Λεμεσού, με τη συμμετοχή Μονάδων της Κυπριακής Δημοκρατίας, της Ελλάδας, της Γαλλίας και της Ιταλίας.
  




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια