Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η οικιακή βοηθός, η κλοπή της κάρτας και ο εθισμός στο internet

Μια απίστευτη εξέλιξη προέκυψε από την έρευνα της Αστυνομίας και του αρμόδιου πιστωτικού καταστήματος αναφορικά με την υπόθεση κλοπής της τραπεζικής κάρτας ηλικιωμένου
ζευγαριού από το Ηράκλειο με δράστιδα την αλλοδαπή που είχε αναλάβει τη φροντίδα των δυο ηλικιωμένων.
Η 40χρονη Βουλγάρα που κατηγορείται όχι μόνο για την κλοπή της τραπεζικής κάρτας αλλά και για την κλοπή κοσμημάτων μεγάλης αξίας, διαπιστώθηκε ότι «άδειαζε» τον τραπεζικό λογαριασμό του 85χρονους και της 83χρονης συζύγου του για να συμμετέχει σε ένα παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας μέσω διαδικτύου, αμερικανικής εταιρίας. Μάλιστα, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η αλλοδαπή είχε εθιστεί στο παιχνίδι αυτό, το οποίο κατά τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, είχε και σεξουαλικές προεκτάσεις.
Η 40χρονη για περισσότερους από έξι μήνες είχε καταφέρει να σερφάρει δωρεάν στο Internet στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα και σύμφωνα με υπολογισμούς από την τράπεζα για την ενασχόλησή της αυτή είχε μειώσει τις τραπεζικές καταθέσεις της οικογένειας κατά περίπου δέκα χιλιάδες ευρώ. Ένα ποσό που προκάλεσε ίλιγγο στο ζευγάρι και στους συγγενείς του, όταν πληροφορήθηκαν τη ζημιά που έχουν υποστεί, χωρίς να φταίνε οι ίδιοι.
Στο ποσό αυτό θα πρέπει να συνυπολογιστεί και η αξία των κλεμμένων κοσμημάτων, τα οποία ανέρχονται στις περίπου 30 χιλιάδες ευρώ! Κοσμήματα που αν και η 40χρονη – σύμφωνα με την αστυνομία- παραδέχτηκε ότι τα έκλεψε, ωστόσο δεν τα επέστρεψε ποτέ στους ιδιοκτήτες τους. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με την ενημέρωση από συγγενικά πρόσωπα του ζευγαριού, αυτά κατέληξαν σε ενεχυροδανειστήρια που με περισσή ευκολία και χωρίς να ελέγξουν το νόμιμο της κατοχής του ανθρώπου που τους τα παρέδωσε, τα έλιωσαν.

Η αγγελία, οι συστάσεις και η κλοπή της κάρτας

Το ηλικιωμένο ζευγάρι από το Ηράκλειο βρήκε και προσέλαβε ως φροντιστή τη 40χρονη από τη Βουλγαρία μέσα από μία αγγελία. Τους δύο ηλικιωμένους φρόντιζαν ,πριν αναλάβει η 40χρονη υπηρεσία στο σπίτι τους, άλλοι φροντιστές, οι οποίοι δεν είχαν ανταπεξέλθει με επιτυχία στα καθήκοντά τους. Συγγενικό πρόσωπο των δύο ηλικιωμένων μας είπε ότι «ο έλεγχος για τη συγκεκριμένη γυναίκα ήταν πλημμελής».
Όμως, το ζευγάρι είχε ανάγκη να βρει κάποιον που να μπορεί να αναλάβει τη φροντίδα τους και επειδή η 40χρονη ήταν καλή, δεν ερεύνησαν περισσότερο ποιον άνθρωπο έβαλαν στο σπίτι τους. «Μας είπε μόνο για κάποιο άτομο που πρόσεχε σε ένα χωριό ότι έμεινε ευχαριστημένος. Έτσι, η έρευνα σταμάτησε εκεί» σχολίασε συγγενής της οικογένειας.
Η 83χρονη κατάλαβε ότι κάτι συμβαίνει με τον τραπεζικό της λογαριασμό από τον περασμένο Οκτώβριο. Ενημέρωσε την κόρη της που μένει εκτός Κρήτης, όμως δεν δόθηκε εξαρχής τόση σημασία.
«Πίστεψα αρχικά ότι η μητέρα μου κατανάλωνε αυτά τα χρήματα. Ήμουν μακριά, στον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης και δεν μπορούσα να έρθω στο Ηράκλειο για να δω τι συμβαίνει. Μετά γέννησα, ακολούθησε η καραντίνα και τελικώς ήρθα τον Ιούνιο» λέει στo Creta24 η κόρη του ζευγαριού.
Η ίδια από τα πρώτα πράγματα που έκανε όταν ήρθε στο Ηράκλειο ήταν να ζητήσει τη βοήθεια της τράπεζας, όπου οι υπάλληλοι με την εκτύπωση των τραπεζικών κινήσεων, είδαν ότι τα χρήματα που έλειπαν κατέληγαν σε μια εταιρία στην Αμερική με εικονικά παιχνίδια μέσω του διαδικτύου. Όπως ήταν αναμενόμενο οι άνθρωποι έπεσαν από τα σύννεφα όταν πληροφορήθηκαν για τις διαδικτυακές αγορές ύψους δέκα χιλιάδων ευρώ και προχώρησαν στις απαιτούμενες διαδικασίες άρνησης αυτών των κινήσεων και αγορών.
Το ποιος έκανε αυτές τις αγορές δεν φαινόταν μέσα από τα τραπεζικά έγγραφα και όταν ρωτήθηκε η 40χρονη, είπε πως δεν έχει καμία σχέση με αυτό. Ήταν όμως το μόνο άτομο που έμενε στο σπίτι των ηλικιωμένων και θα μπορούσε να έχει πρόσβαση στην κάρτα της τράπεζας.

Η κλοπή των κοσμημάτων

Λίγες ημέρες μετά τη πρώτη ψυχρολουσία ακολούθησε και μια δεύτερη. Η 83χρονη σκέφτηκε να κάνει έναν έλεγχο και στα κοσμήματά της. Διαπίστωσε ότι έλειπαν αρκετά από τα χρυσαφικά της και η οικογένεια αποφάσισε ότι πλέον το λόγο τον είχε η Αστυνομία.
Πράγματι, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου κλήθηκαν και πήγαν στο σπίτι των ηλικιωμένων Ηρακλειωτών και προσήγαγαν τη 40χρονη από τη Βουλγαρία στο Αστυνομικό Μέγαρο.
Εκεί στο στάδιο της προανάκρισής, αρχικά φέρεται να είπε ότι τα κοσμήματα τα πήρε κάποιος που λίγο καιρό πριν είχε βάψει το σπίτι , στη συνέχεια όμως «έσπασε» και παραδέχτηκε και το άδειασμα του τραπεζικού λογαριασμού, αλλά και την κλοπή των κοσμημάτων.
Μάλιστα, όπως φάνηκε από την εξέλιξη της έρευνας η ίδια είχε καταφέρει να βρει την τραπεζική κάρτα, είχε αντιγράψει τους αριθμούς που υπάρχουν και ανοίγοντας λογαριασμό με ένα εικονικό προφίλέπαιζε καθημερινά, όπως λένε οι πληροφορίες, το συγκεκριμένο παιχνίδι.
Η 40χρονη οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη και της ορίστηκε τακτική δικάσιμος. Το περασμένο Σάββατο πήγε στο σπίτι που εργαζόταν για να πάρει τα πράγματά της και το μόνο που φέρεται να είπε στους ηλικιωμένους ήταν ένα «συγνώμη».
Οι δυο Ηρακλειώτες πάντως που βρέθηκαν χωρίς λόγο χρεωμένοι κατά περίπου 10 χιλιάδες ευρώ αναμένεται να στραφούν στη Δικαιοσύνη, διεκδικώντας το δίκιο τους, αφού αγνοούσαν το τι έκανε η βοηθός που είχαν όταν τους έβαζε για ύπνο.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια