Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ένωση ΝΑ Αττικής: Αστυνομικοί του Αερολιμένα Αθηνών σε ρόλο κυνηγού του Covid-19

Διαβάστε την καταγγελία της Ένωσης Νοτιοανατολικής Αττικής: Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, σε προγενέστερη ανακοίνωσής της (25/06/2020), είχε
επισημάνει το πρόβλημα της έλλειψης αστυνομικού προσωπικού στην Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών (Δ.Α.Α.Α.).
Αξιοσημείωτο είναι πως μετατέθηκαν και αποσπάστηκαν από τις αρχές του χρόνου, συνολικά σαράντα (40) αστυνομικοί από την Δ.Α.Α.Α. σε άλλες Υπηρεσίες, χωρίς η ίδια Διεύθυνση να ενισχυθεί.
Σε αυτήν την ήδη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ανωτέρω Διεύθυνση, το πρόβλημα επιδεινώνεται στην παρούσα χρονική, αφενός μεν λόγω της έναρξης αφίξεων πτήσεων από το εξωτερικό, αφετέρου δε λόγω της έναρξης των προγραμματισμένων θερινών αδειών του αστυνομικού προσωπικού.
Δυστυχώς οι αστυνομικοί του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, από 01/07/2020 επιφορτίστηκαν με ένα ακόμα πάρεργο, αυτό του εντοπισμού και ελέγχου επιβατών υψηλού κινδύνου για εκδήλωση συμπτωμάτων κορονοϊού (Covid-19).
Η συγκεκριμένη διαδικασία, ακολουθείται μέσω ειδικής εφαρμογής που υπάρχει στα κινητά τηλέφωνα και όπως γίνεται αντιληπτό, αποτελεί μια διαδικασία επίπονη και χρονοβόρα.
Αξίζει να επισημανθεί πως η διαδικασία αυτού του ελέγχου, ήταν αρμοδιότητα της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Όπως έχουμε επισημάνει επανειλημμένα, οι αστυνομικοί που υπηρετούν στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, επί σειρά τεσσάρων μηνών, «πάλεψαν» για την προστασία του κοινωνικού συνόλου από την πανδημία του κορονοϊού ενισχύοντας τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής στα μέτρα Τάξης και Τροχαίας.
Τώρα για άλλη μία φορά, οι αστυνομικοί που υπηρετούν στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών βρίσκονται στις επάλξεις για την προστασία των συνανθρώπων μας. Το δύσκολο και απαιτητικό έργο τους, οφείλουν οι αρμόδιοι να το σεβαστούν, να ενισχύσουν με προσωπικό τον Αερολιμένα Αθηνών και κυρίως να μην απασχολούν τους αστυνομικούς της Δ.Α.Α.Α. με αλλότρια καθήκοντα.
Θα παρακολουθούμε το θέμα και θα είμαστε δίπλα στους συναδέλφους μας.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια