ΠΟΕΥΠΣ: Ανιστόρητη η απόφαση του Ερντογάν να μετατρέψει το αιώνιο σύμβολο την Αγία Σοφία σε τζαμί

Ανακοίνωση τής Ομοσπονδίας των Πυροσβεστών: Απέραντη θλίψη και οργή στην παγκόσμια κοινότητα, προκαλεί η ενέργεια του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν να μετατρέψει ένα παγκόσμιο
σύμβολο, την Αγιά Σοφιά σε τζαμί. Το εμβληματικό αυτό μνημείο, με την βαθιά ιστορία των 1500 ετών, από το 1985 αποτελεί μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO και η απόφαση για μετατροπή του σε μουσουλμανικό χώρο λατρείας, μόνο ως προσβολή και οπισθοδρόμηση στο παρελθόν μπορεί να εκληφθεί.
Μια ανίερη πράξη βεβήλωσης όχι μόνον ενός ιερού πνευματικού κέντρου της Ορθοδοξίας μας, της Χριστιανοσύνης, γενικότερα, και ενός συμβόλου της Πίστης μας, αλλά και ενός οικουμενικού μνημείου πολιτισμού. Οι λόγοι της ενέργειας αυτής, η οποία αποτελεί την συνέχεια μιας σειράς τον τελευταίο καιρό προκλητικών ενεργειών της γειτονικής χώρας, είναι ξεκάθαρα πολιτικοί και ειδικότερα αποπροσανατολιστικοί για την αντιμετώπιση των εσωτερικών της προβλημάτων.
Τόσο η Ευρώπη με τους θεσμούς της όσο και ο ΟΗΕ οφείλουν με πράξεις και όχι με λεκτικές διακηρύξεις να καταδικάσουν την προκλητική αυτή ενέργεια, επιβάλλοντας τις κυρώσεις που αρμόζουν.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Π.Σ. καταδικάζει με κατηγορηματικό τρόπο την απόφαση του Τούρκου Προέδρου και θα απευθυνθεί στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία Ενώσεων Πυροσβεστών (ΕFFUA), με σκοπό την ομόφωνη καταδίκη εκ μέρους των ευρωπαϊκών συνδικαλιστικών οργανώσεων των ευρωπαίων πυροσβεστών και την ανάκληση της προσβλητικής για όλον τον πολιτισμένο κόσμο αυτής απόφασης.  

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της  Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                  ΛΑΥΡΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ