Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Επιστολή προς τον Υπουργό για τη Σχολή Αξιωματικών

Δημοσιεύουμε επιστολή αναγνώστη του bloko.gr προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη: Α) Με αφορμή τα καταγγελλόμενα στις επιστολές που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του BLOKO
στις 18 και 20 τρέχοντος μηνός μου δημιουργήθηκαν πάρα πολλά ερωτηματικά, όπως πιστεύω ότι θα δημιουργήθηκαν και στους περισσότερους αναγνώστες του BLOKO, όπως αυτές ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ αναφέρονται παρακάτω:

1) Αναφέρονται όπως γνωρίζετε σε ρουσφέτι-τια....για κάποιον-ιους απο τον αριθμό 4-15 κατά σειρά φθίνουσας επιτυχίας των εξετασθέντων με το παλαιό σύστημα Αστυνομικών για την σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία υπάγεται στο υπουργείο σας το οποίο επαξίως κατά την γνώμη την δική μου αλλά πιστεύω και του Ελληνικού λαού διευθύνετε.
   Η επιστολογράφος μητέρα, τόσο σε εμένα όσο και σε πολλούς πιστεύω ακόμα αναγνώστες του BLOKO, έχει δημιουργηθεί με τα επιχειρήματα της εικόνα τόπου στάσου << στάσου εδώ κάτι παίζει κ.λ.π>>
2) Εαν σε αυτά προσθέσουμε και την σημερινή ανάρτηση των ιστοσελίδων iefimerida και Alfavita καθίσταται πασιφανές πως το περιβόητο 9,51% που καθορίζει το ποσοστό διεκδίκησης του αριθμού εισακτέων του παλαιού συστήματος, είναι ορθό ως ποσοστό, επειδή προκύπτει απο την αριθμητική σύγκριση των δύο κατηγοριών υποψηφίων (παλαιού και νέου συστήματος) στην βάση ακριβούς αναλογίας μεταξύ του αριθμού των υποψηφίων των δύο αυτών συστημάτων, εξακολουθεί βεβαίως να ισχύει ως νόμος του Κράτους/ Υ.Α και μάλιστα για όλες τις σχολές.
  Καταγγέλλεται βέβαια (δίκαια-άδικα-καιρός θα δείξει) ότι για την Σ.Α.Ε.Α, αποκλειστικά (και μόνο για αυτήν) το ποσοστό αυτό θα γίνει 35% επειδή κάποιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου σας το θεωρούν δίκαιο!!! Η κρίση όμως αυτή ( δίκαιης ή άδικης απόφασης  υπουργικής απόφασης που εκδόθηκε κατόπιν εξουσιοδότησης νόμου) και κατ΄επέκταση το τέντωμα  του ποσοστού δεν μπορεί να γίνει ούτε από Υπουργό, πόσο μάλλον από υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου  σας ή άλλον βεβαίως Υπουργό ή υπηρεσιακούς γενικά παράγοντες άλλου Υπουργείου. Δεν μπορεί με άλλα λόγια να ισχύσει αυτό που λέει ο λαός μας: << Εγώ ναι πράγματι παραβαίνω εν γνώση μου τον νόμο και ε,εντάξει συγγνώμη τώρα τι να κάνουμε τώρα, τελείωσε θα δικαιωθείς με αγωγή, στο εγγυώμαι αυτό>>.
     Αυτά γίνονται μόνο...και από κατόχους τέχνης εξαπάτησης.


                                                                                                   <<Ο ΓΕΓΡΑΠΤΑΙ  ΓΕΓΡΑΠΤΑΙ>>

3) Πρόσθετα των ανωτέρω υπάρχουν για τα περί δικαίου ή αδίκου  τα εξής δεδομένα:
         α) όλοι οι Αστυνομικοί που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις ήταν παλαιοί απόφοιτοι.
         β) ο νόμος τους έδωσε έγκαιρα το δικαίωμα να επιλέξουν ελεύθερα ποιό από τα δύο συστήματα επιθυμούν.
         γ) ο κάθε υποψήφιος αφού στάθμισε τα υπέρ και τα κατά αποφάσισε.
         δ) ότι του νέου συστήματος διάλεξαν τον δρόμο τον δύσκολο με περισσότερη και άγνωστη ύλη σε αυτούς ( π.χ η θεωρητική κατεύθυνση είχε την κοινωνιολογία). Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να διαβάσουν περισσότερες ώρες, να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα για να τους βγει η ύλη με σκοπό να διεκδικήσουν το μεγαλύτερο ποσοστό των θέσεων, ότι του παλαιού συστήματος διάλεξαν  τον πολύ λιγότερο κουραστικό και ασφαλή για αυτούς δρόμο.
         ε) Ακούγεται από υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου σας, ότι το τέντωμα του 9,51% θα γίνει για λόγους δικαιοσύνης!!! Εδώ είναι πασιφανές ότι αυτό δεν είναι δικαιοσύνη. Πρέπει ( κατ΄αυτούς) δηλαδή να εκτελέσουμε αυτούς που επέλεξαν τον δύσκολο δρόμο  και τους άλλους ( παλαιό σύστημα), να τους επιβραβεύσουμε;
         στ) Κύριε Υπουργέ, όπως καλά γνωρίζετε,  οι πόλεμοι κερδίζονται από ανθρώπους που βάζουν το χέρι τους στην φωτιά, που τολμούν, που μπαίνουν μπροστά και όχι από την ασφάλεια της κουζίνας τους σπιτιού τους. Δικαιοσύνη θα ήταν η έγκαιρη ενημέρωση όλων των υποψηφίων (παλαιού και νέου συστήματος) πρίν δηλώσουν επιθυμία ότι θα γίνει τέντωμα του ποσοστού λόγω καζανιάσματος, ώστε να πάρουν τις αποφάσεις. Εν τέλει ας πηγαίναν όλοι με το παλαιό σύστημα που είναι πιό εύκολο. 
           ζ) Οι νόμοι πρέπει ως γνωστόν να εφαρμόζονται, πόσο μάλλον οι διατάξεις που αναφέρονται σε προσθήκη στην τριτοβάθμια εκπαίδευση οι οποίες είναι ΑΥΣΤΗΡΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ και απαιτούν συνεπή και αυστηρή εφαρμογή γιατί μόνο έτσι διασφαλίζεται η αντικειμενικότητα και ΤΟ ΑΔΙΑΒΛΗΤΟ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ.


Β) Κύριε Υπουργέ, γνωρίζοντας την μέχρι τώρα λαμπρή σας διαδρομή, είμαι σίγουρος πως άμεσα θα πράξετε τα δέοντα προκειμένου να σταματήσουν επιτέλους οι φημολογίες που όσο δίνουν και παίρνουν θίγουν το κύρος του θεσμού της ΕΛ.ΑΣ.

Ένας φίλος της Αστυνομίας.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια