Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τσίπρας για ελληνοτουρκικά: “Προσοχή η Κρήτη δεν είναι Οθωνοί…”

«Ένας χρόνος όλα ανάποδα». Έτσι αποτιμά ο Αλέξης Τσίπρας τη συμπλήρωση ενός χρόνου διακυβέρνησης της ΝΔ σε συνέντευξη του στο «‘Έθνος», και εκτιμά ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

θα περικόψει κοινωνικές δαπάνες και θα μειώσει μισθούς και συντάξεις.

Αναφορικά με τα ελληνοτουρκικά, ο κ. Τσίπρας λέει πως το πρόβλημα της κυβέρνησης είναι «το κενό στρατηγικής απέναντι σε μία Τουρκία που υποστηρίζεται ολοένα και περισσότερο από τις ΗΠΑ και σε μία ΕΕ που βυθίζεται στην εσωστρέφεια και αποδυναμώνεται στη Μεσόγειο».


Ασκεί κριτική σε κινήσεις που έγιναν σε αυτόν τον έναν χρόνο και υπογραμμίζει ότι «πρέπει να επιστρέψουμε σε μία ενεργητική πολυδιάστατη και διεκδικητική εξωτερική πολιτική, που αναδεικνύει το ρόλο μας ως πυλώνα ειρήνης και σταθερότητας». Ειδικότερα, «να προχωρήσουμε άμεσα, τώρα που έκλεισε η συμφωνία με την Ιταλία για την ΑΟΖ, στην επέκταση των χωρικών μας υδάτων στο Ιόνιο, με προοπτική επέκτασης και νότια της Κρήτης αν αποτύχουν οι συνομιλίες με την Αίγυπτο. Και να παλέψουμε για συμφωνία και με την Αίγυπτο, γνωρίζοντας όμως ότι η Κρήτη δεν είναι Οθωνοί…». Σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να απαιτήσει αναβάθμιση του ευρωτουρκικού διαλόγου, με απειλή κυρώσεων στο τραπέζι αλλά και την προοπτική αναθεώρησης της τελωνειακής ένωσης ΕΕ – Τουρκίας και επανεγκαταστάσεις προσφύγων από την Τουρκία στην ΕΕ. Τονίζει ότι «η Καγκελάριος Μέρκελ αυτά δεν πρόκειται μόνη της να τα βάλει επί τάπητος, εάν δεν την πιέσει επιτέλους ο κ. Μητσοτάκης. Δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία».

militaire.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια