Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η ντουλάπα - τρώγλη όπου φύλαγε τα «φάρμακά» του ο ψευτογιατρός

Μέσα σε μια ντουλάπα - τρώγλη αναμεσα σε υγρά που ξεβάφουν τους λεκέδες από τα ρούχα και αέριο για τους αναπτήρες, φύλαγε τα φάρμακα που έδινε στους ασθενείς του
ο ψευτογιατρός, για να τους «θεραπεύσει» από τον καρκίνο.
Στη φωτογραφία φαίνεται στο πάνω ράφι να υπάρχουν διαφορά μπουκάλια με τις σταγόνες που έδινε ως θεραπεία ενώ στο τελευταίο ράφι φαίνονται η ρίγανη και η μαντζουράνα που είχε αποξηράνει και χορηγούσε στους ασθενείς που είχαν πέσει θύματα του.
Η ντουλάπα που θυμίζει αποθήκη για άχρηστα πράγματα ήταν μέσα στη πολυτελέστατη κατοικία του ψευτογιατρού και εκεί υπάρχουν και διαφορά βιβλία θρησκευτικά αλλά και φάκελοι ντοσιέ που ανέγραφαν «Υγεία 8» και «c4 i».
Τα μπουκαλάκια με το φάρμακο για τις ανίατες ασθένειες ήταν δίπλα σε υγρό γυαλίσματος ασημικών και μέλι Αγίου Όρους.

Οι συνταγές του απατεώνα

Χάπι γαϊδουράγκαθουάφθονα καρόταφάβα και κατσικίσιο γάλα είναι μερικά από τα «φάρμακα» που υποχρέωνε τους ασθενείς του να λαμβάνουν για να θεραπευτούν από τον καρκίνο ο ψευτογιατρός, ο οποίος παραμένει προφυλακισμένος μετά από την απολογία του.
Ιδιόχειρο σημείωμα του ψευτογιατρού που είχε φέρει στο φως της δημοσιότητας το CNN Greece δείχνει ότι «συνταγογραφούσε» χάπι σπιρουλίνας, μια κουταλιά μουρονέλαιο αλλά και κατσικίσιο γάλα ως θεραπεία ατόμου με ανίατη ασθένεια.
XEIROGRAFO1
Όλοι όσοι πίστεψαν τις ψεύτικες ελπίδες που τους πούλησε έχουν περιγράψει στους αστυνομικούς της ασφάλειας που χειρίστηκαν την υπόθεση ότι τους υποχρέωνε να ακολουθούν δίαιτες που δήθεν θα συνέβαλαν στο να γίνουν καλά.
Σε ένα τέτοιο διαιτολόγιο, το οποίο δημοσίευσε το CNN Greece, ο 47χρονος έδινε διατροφή χωριάτικη με κάπαρη, φέτα και ρίγανη αλλά κυρίως ένα πιάτο ψαρόσουπα. Έτσι, έπειθε πονεμένους ανθρώπους να σταματήσουν τις θεραπείες που ακολουθούσαν για να πάρουν τα δικά του μαντζούνια και να γίνουν καλά.
Και μέσα στο διαιτολόγιο, ο γιατρός – «μαϊμού» έφτανε στο σημείο να υπαγορεύει ότι το λάχανο και το καρότο που θα έπρεπε να φάει ο ασθενής πρέπει να είναι περασμένα από τρίφτη.
Το πιο χαρακτηριστικό, όμως, είναι η αναφορά σε ένα πόσιμο υγρό που έπρεπε να φτιάξουν και να πίνουν οι ασθενείς με: νεροκάρδαμο, γκραβιόλα, κανέλλα, γαρύφαλλο, τσουκνίδα και σκορπίδι -μεταξύ άλλων.
POSIMO YGRO
Μάλιστα, όπως έγραφε στο σημείωμά του, θα έπρεπε ο ασθενής να βάζει ένα κουταλάκι από κάθε βότανο σε 700 γραμμάρια νερό και να το βράζει σε χαμηλή φωτιά, με σκεπασμένο καπάκι για 10 έως 15 λεπτά.
Στη συνέχεια έπρεπε να αφήνει τα βότανα να κρυώσουν, να τα σουρώσει και να τα καταναλώσει.
Μίνα Καραμήτρου


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια