Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ποιες είναι ειδήσεις και ποιες όχι;

Γράφει ο Τάσος Παππάς



Στην παρούσα φάση δεν έχει καμιά σημασία ποιος είναι μπλεγμένος σε σκάνδαλα. Δεν έχει καμιά σημασία ποιος οργάνωσε παρακράτος. Δεν έχει καμιά σημασία ποιος με πράξεις και παραλείψεις του ευνόησε οικονομικά συμφέροντα. Δεν έχει καμιά σημασία ποιος έστησε μαγαζάκια και μαγαζιά διαφθοράς. Αυτό που έχει σημασία είναι τι..
λένε τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης για όλα αυτά.
● Είναι είδηση η καταγγελία επώνυμου και όχι προστατευόμενου μάρτυρα ότι ένα ποσό 2,4 εκατ. ευρώ διοχετεύτηκε στα ταμεία της Ν.Δ. για τις εκλογικές ανάγκες της; Οχι.
● Είναι είδηση ότι πόρισμα εισαγγελέα περιγράφει επιλήψιμες δραστηριότητες δύο ανθρώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ο ένας εξ αυτών ήταν στενός συνεργάτης πρώην πρωθυπουργού και ο άλλος με την κατάθεσή του και μια παράνομη ηχογράφηση επηρέασε αποφασιστικά την πλειοψηφία της προανακριτικής επιτροπής που εξετάζει την υπόθεση Παπαγγελόπουλου; Σε καμία περίπτωση.
● Είναι είδηση ότι εν ενεργεία εισαγγελείς που κατέθεσαν στην προανακριτική συνελήφθησαν ψευδόμενοι; Αστεία υπόθεση.
● Είναι είδηση ότι πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου καταθέτοντας στην προανακριτική κατηγόρησε τρεις εισαγγελικούς λειτουργούς για ψευδορκία, πειθαρχικά παραπτώματα και ποινικά αδικήματα; Σιγά τα ωά.
● Είναι είδηση ότι μέλος της προανακριτικής επιτροπής είναι συνήγορος του πολιτικού που έχει μηνύσει τον εγκαλούμενο και συνεπώς δεν έχει την καλή έξωθεν μαρτυρία ότι η κρίση του θα είναι ακριβοδίκαιη; Ούτε κατά διάνοια.
● Είναι είδηση ότι ο άνθρωπος που έχει βγει στα κεραμίδια και καταγγέλλει σε όλους τους τόνους την προηγούμενη κυβέρνηση για σκευωρία στο σκάνδαλο Novartis αρνείται πεισματικά να προσέλθει ως μάρτυρας καλυπτόμενος από την πλειοψηφία της προανακριτικής; Οχι δα.
● Είναι είδηση ότι κορυφαίος υπουργός προεξοφλεί παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο του υπόπτου και φυλάκιση της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς; Μη λέτε αηδίες. Αλλωστε ο άνθρωπος δεν μίλησε ως υπουργός, μίλησε ως αγανακτισμένος πολίτης.
Βγάζει είδηση που πρέπει να αναπαραχτεί δημοσίευμα εφημερίδας σύμφωνα με το οποίο στο παραδικαστικό και παραστυνομικό κύκλωμα εμπλέκονται παράγοντες της Δεξιάς και στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛΛ. και από τις νόμιμες συνακροάσεις της ΕΥΠ προκύπτει ότι γινόταν και έκδοση ανήλικων κοριτσιών;
Σιγά μην υποκύψουμε στον κιτρινισμό και κάνουμε το χατίρι σε κείνους που θέλουν να ρίξουν στον βούρκο τη δημόσια ζωή. Αν πρωταγωνιστούσαν τίποτα νταβραντισμένοι αριστεροί, τότε θα άλλαζε το πράγμα. Θα τους κρεμάγαμε στα μανταλάκια για να τους ξεφτιλίσουμε, που έχουν το θράσος να μιλάνε για το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς.
● Είναι είδηση η απόφαση του Αρείου Πάγου, που έχει αναρτηθεί στον επίσημο ιστότοπό του, σύμφωνα με την οποία πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Αστυνομίας κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας; Περασμένα ξεχασμένα. Αν ήταν στη θέση του κάποιος που είχε οριστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, ναι, τότε θα ήταν είδηση.
● Είναι είδηση η καταγγελία επιχειρηματία κατά υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για ένα θέμα που αφορά δουλειές του με ξένη πολυεθνική; Θέλει και ρώτημα; Φυσικά είναι είδηση και μάλιστα πρώτου μεγέθους. Είναι όμως άξιο σχολιασμού το γεγονός ότι αυτός ο επιχειρηματίας, που σήμερα αποφάσισε να εξαπολύσει επίθεση κατά του πρώην υπουργού, έχει πληρεξούσιο δικηγόρο πολιτικό που κατηγορείται για το σκάνδαλο Novartis και ήταν συνέταιρος με σημερινό υπουργό της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας; Λεπτομέρειες άνευ σημασίας.
Τελικώς τι είναι είδηση; Μα ό,τι συμφέρει τους πολιτικούς φίλους μας και βλάπτει τους πολιτικούς αντιπάλους μας.

- το κείμενο του Τ. Παππά είναι από την Εφημερίδα των Συντακτών (06.7.2020)


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια