Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οι πρώτες υπογραφές στήριξης στον Τζαβέντ Ασλάμ

Μετά από 25 χρόνια παραμονής στην Ελλάδα, χωρίς ούτε μία μετακίνηση σε άλλη χώρα, ο Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος “η Ενότητα” ζητά και πρέπει να πάρει
άσυλο στην Ελλάδα, ενώ διώκεται από το κράτος του Πακιστάν για τη δικαιωματική δράση του.
Το αίτημα του Τζ. Ασλάμ έχει ήδη απορριφθεί σε πρώτο βαθμό. Η αιτιολογία, ότι δεν διώκεται στη χώρα του, αγνοώντας πλήρως τις διώξεις που έχει υποστεί από το Πακιστάν, όλα αυτά τα χρόνια. Στο πλευρό του Τζαβέντ στέκονται πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις, συλλογικότητες μεταναστών και προσφύγων, οργανισμοί προάσπισης δικαιωμάτων του ανθρώπου.
Την Τρίτη 4 Αυγούστου εξετάζεται σε δεύτερο βαθμό το αίτημα ασύλού του.
Ήδη έχουν εκδοθεί δελτία Τύπου στήριξης από ένα ευρύ φάσμα οργανώσεων, ενώ την Πέμπτη 23 Ιουλίου η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας «Η Ενότητα» κάλεσε σε συνέντευξη Τύπου όπου παρουσιάστηκε και κείμενο με υπογραφές στήριξης στον Τζαβέντ Ασλάμ.
«Θέλω να είμαι ζωντανός και δημιουργικός γι΄ αυτό δεν θέλω να γυρίσω στο Πακιστάν», ήταν μία από τις πρώτες φράσεις της παρέμβασης του Τζαβέντ Ασλάμ κατά τη συνέντευξη τύπου. Εδώ στην Ελλάδα, όπως ανέφερε, νοιάζεται για όλους τους εργάτες και όλους τους ανθρώπους και για αυτούς θέλει να συνεχίσει να αγωνίζεται, μέσα και έξω από τη δράση του ως πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας.
Όπως εξηγεί ο ίδιος, όλα ξεκίνησαν όταν το 2005 ξεκίνησε η δράση κατά των περιστατικών απαγωγών Πακιστανών από βρετανούς πράκτορες, μια δράση που αγκαλιάστηκε από το κίνημα και συνεχίστηκε με την πολύμηνη αντίδραση κατά των δωροδοκιών στις οποίες ήταν μπλεγμένη η πρεσβεία και στις οποίες εξαναγκάζονταν πολλοί Πακιστανοί ώστε να έχουν ελπίδες για τα απαραίτητα έγγραφά τους. Εκεί ξεκίνησε η «καμπάνια» της δίωξης του, όπως αναφέρει, με τις περιπέτειές του να κορυφώνονται με την άρνηση ανανέωσης του διαβατηρίου του. «Πιστεύω στη δικαιοσύνη και επιδιώκω να μην υπάρχει ρατσισμός και φασισμός, να μην υπάρχει αδικία...», τονίζει ο ίδιος. «Η στήριξη στην υπόθεσή μου δεν είναι στήριξη στο πρόσωπό μου», συμπλήρωσε.
https://left.gr



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια