Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κωνσταντίνος Γώγος: Πορείες – Όλοι έχουν δικαιώματα χωρίς υποχρεώσεις

Στο δημόσιο διάλογο βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες το νομοσχέδιο με τίτλο «Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις», το οποίο αποτελεί την προσπάθεια της Κυβέρνησης να ορίσει ένα
νόμιμο τρόπο για άσκηση του δικαιώματος της συνάθροισης.
Ας μη λησμονούμε πως το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αποτέλεσε προεκλογική δέσμευση και πρόγραμμα της Κυβέρνησης, πρόγραμμα το οποίο και έγινε αποδεκτό από τον Ελληνικό λαό μέσω της εκλογικής δημοκρατικής διαδικασίας.
Οποιαδήποτε φωνή επομένως για απόσυρση του νομοσχεδίου στην πραγματικότητα προσκρούει στη βούληση του ελληνικού λαού. Γιατί είναι άλλο η μεταρρύθμιση και η αλλαγή κάποιων διατάξεων και άλλο η γενικότερη απόσυρση που θα συνιστούσε ανάκληση της εντολής στην Κυβέρνηση.
Σε κάθε περίπτωση οι «φωνές» της αντιπολίτευσης έφτασαν στο σημείο διορθώσεων του κατατεθειμένου νομοσχεδίου, με αποκορύφωμα την απόσυρση της διάταξης για τη δημιουργία ιδιώνυμου εγκλήματος.
Και εδώ εύλογα έρχεται να αναρωτηθεί κανείς. Τι να την κάνω μία διάταξη που επιβάλλει μία συμπεριφορά στον πολίτη, όταν δεν υπάρχουν συνέπειες από τη μη τήρηση της διάταξης;;;
Δυστυχώς, πολύ φοβάμαι ότι θα δημιουργηθεί άλλο ένα κενό νοήματος νομοσχέδιο που δε θα αλλάξει τίποτα στην καθημερινότητα του πολίτη. Και πάλι θα κλείνουν οι δρόμοι κάθε μέρα, και πάλι η ένσταση της Βουλής θα μεταφέρεται στους δρόμους μπροστά από το Σύνταγμα, και πάλι θα πληρώνουν οι πολίτες φόρους για δρόμους στους οποίους δε μπορούν να κυκλοφορήσουν, και πάλι πέντε θα ταλαιπωρούν πέντε εκατομμύρια, και πάλι όλοι θα έχουν δικαιώματα χωρίς υποχρεώσεις.
ΥΓ: Το δικαίωμα του πολίτη να διαμαρτύρεται είναι συνταγματικό δικαίωμα υψίστης σημασίας για το δημοκρατικό μας πολίτευμα. Το ίδιο όμως και το δικαίωμα στην εργασία, το ίδιο και το δικαίωμα στην επιχειρηματικότητα. Ας μη καταστρατηγήσουμε το Σύνταγμα είτε προς τη μία είτε προς την άλλη κατεύθυνση.

Γράφει ο Κωνσταντίνος Χ. Γώγος
Δικηγόρος Αθηνών
Μέλος της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια