Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η απάντηση τού Βασίλη Καπέλιου

Δημοσιεύουμε την ανακοίνωση τού πρώην Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλειου Καπέλιου, το όνομα τού οποίου ακούγεται στα ηχητικά ντοκουμέντα με τον Βασίλη
Ματθαιόπουλο: Ανεξαρτήτως από την εγκυρότητα ή μη των συνομιλιών μεταξύ του πρώην Αρχηγού του Π.Σ. Βασίλη Ματθαιόπουλου και του αξιωματικού Δημητρίου Λιότσου , δηλώνω ότι όσα αναφέρονται σχετικά με το πρόσωπο μου είναι ανυπόστατα, ψευδή και δεν έχουν καμία σχέση με τα πραγματικά γεγονότα όσον αφορά την συμμετοχή των εναέριων μέσων στις πυρκαγιές της Μάνης και των Κυθήρων το έτος 2017.
Αναλυτικά την χρονική στιγμή που εκδηλώθηκαν οι δυο πυρκαγιές στην Μάνη και στα Κύθηρα το Π.Σ. διέθετε στο δυναμικό του για τις ανάγκες της αεροπυρόσβεσης τρία ενοικιαζόμενα ελικόπτερα και τον εθνικό εναέριο στόλο, με τις όποιες ελλείψεις που αυτός παρουσίαζε. Εγώ σαν Αρχηγός και σε συνεννόηση με την τότε πολιτική ηγεσία του υπουργείου, διέθεσα όλα τα εναέρια μέσα τα οποία ήταν σε επιχειρησιακή ετοιμότητα την συγκεκριμένη χρονική περίοδο για την αντιμετώπιση των δύο πυρκαγιών. Όλες αυτές οι ενέργειες είναι καταγεγραμμένες στο επιχειρησιακό κέντρο του Π.Σ. και συγκεκριμένα στο Σ.Κ.Ε.Δ. κα είναι στην διάθεση των αρμοδίων. 
Τέλος θέλω να επισημάνω ότι το 2017 ήταν μια αντιπυρική περίοδος με μεγάλο αριθμό συμβάντων, περί τα 10.000, τα οποία αντιμετωπίσθηκαν αποτελεσματικά χωρίς καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής. Αυτό άλλωστε μπορεί να επιβεβαιωθεί από τον απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου έτους 2017, η οποία κρίθηκε επιτυχημένη σύμφωνα με την έκθεση του Ευρωπαϊκού μηχανισμού εκτάκτων αναγκών, όταν στην Πορτογαλία και στην Ισπανία το 2017 χάθηκαν εκατοντάδες ζωές λόγω των φονικών πυρκαγιών. Η επιτυχία αυτή βέβαια οφείλεται στις υπεράνθρωπες και φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού του Π.Σ. 
Yπηρέτησα το Π.Σ. για 33 συναπτά έτη με αυταπάρνηση και με υψηλό το αίσθημα της ευθύνης, πάντα θέτοντας ως προτεραιότητα την προστασία της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας, ενώ ουδέποτε λειτούργησα εις βάρος των αρχών αυτών με απώτερο σκοπό προσωπικά μου οφέλη. Επιφυλάσσομαι ρητά παντός νομίμου δικαιώματος μου και θα προβώ σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την προάσπιση της τιμής και της υπόληψης μου.

Βασίλειος Καπέλιος Επίτιμος Αρχηγός Π.Σ. Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου   


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια