Μάτι: Νέα στοιχεία και καταθέσεις που σοκάρουν – Γιατί καθυστέρησαν τα εναέρια μέσα

Σημαντικό ρόλο στο αίτημα του ανακριτή για την αναβάθμιση του κατηγορητηρίου έπαιξαν τα νέα στοιχεία και καταθέσεις για τη μη έγκαιρη αξιοποίηση των εναέριων πυροσβεστικών και θαλάσσιων
διασωστικών μέσων, που έχει στα χέρια του ο ανακριτής Αθανάσιος Μαρνέρης,ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους 102 νεκρούς.
Στα έγγραφα αυτά ο ανακριτής στηρίζει το αίτημά του για αναβάθμιση του κατηγορητηρίου και άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης για το αδίκημα της θανατηφόρας έκθεσης σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος στελεχών της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας,ενώ δεν αποκαλείται στο στόχαστρο να βρεθούν και άλλα πρόσωπα.
Ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι καταθέσεις που έδωσαν πριν λίγες ημέρες οι πρώην και νυν αρχηγοί ΓΕΕθΑ κ.κ.Ευάγγελος Αποστολάκης και Κωνσταντίνος Φλώρος οι οποίοι κλήθηκαν και εξετάστηκαν ως μάρτυρες μετά τις αποκαλύψεις του πραγματογνώμονα της Πυροσβεστικής Δημήτρη Λιότσιου.
Σύμφωνα με πληροφορίες και οι δύο ανώτατοι αξιωματικοί είπαν ότι δεν τους ζητήθηκε την κρίσιμη ώρα να στείλουν εναέρια μέσα από το ΕΣΚΕ ,όπως ακριβώς προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία. Και μάλιστα όπως είπαν ήταν δική τους πρωτοβουλία να στείλουν τα σωστικά μέσα ,τα οποία όμως έφτασαν στη θαλάσσια περιοχή για να περισυλλέξουν τον κόσμο που βρισκόταν ήδη στη θάλασσα με μεγάλη καθυστέρηση.
Σύμφωνα μάλιστα με έγγραφο που περιλαμβάνεται στη δικογραφία από το 4ο Τάγμα στο Αεροδρόμιο Ελευσίνας υπήρχανδιαθέσιμα την μέρα της φονικής πυρκαγιάς 5 ελικόπτερα τα οποία όμως δεν χρησιμοποιήθηκαν εγκαίρως για την κατάσβεση της φωτιάς που αρχικά κατέκαιγε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή του Νταού Πεντέλης.
Στη διάθεση του ανακριτή μετά από έρευνες των τελευταίων ημερών υπάρχουν συνομιλίες από τον Πύργο Ελέγχου του Αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος,ενώ στα χέρια του έχει και άλλα στοιχεία από τις συνολικά 8 εφόδους που έχει ήδη πραγματοποιήσει.
Στο μεταξύ γι αύριο έχει κληθεί σε απολογία ο πρώην δήμαρχος Ραφήνας Γ.Μπουρνούς.