Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πού κρύβονται “οι κακοί μπάτσοι”;

Φαντάζομαι σας έχει τύχει  να οδηγείτε και οδηγός από το αντίθετο ρεύμα να  αναβοσβήσει τα φώτα για να σας προειδοποιήσει ότι  ακολουθεί αστυνομικό μπλόκο. Το αναβόσβημα των φώτων σημαίνει
«προσοχή γράφουν».
Αυτά όμως… last year. Στην εποχή της παντοδυναμίας των social media υπάρχει άλλος, αποτελεσματικότερος,  τρόπος προειδοποίησης από τους «κακούς μπάτσους» που καραδοκούν σε στενά, παραστενά,  πλατείες, κόμβους, φανάρια, καντίνες, παραλίες, ουζερί, σουβλατζίδικα, εκκλησίες και μοναστήρια για έλεγχο.
Για την ύπαρξη της  συγκεκριμένης διαδικτυακής  ομάδας, που ήδη αριθμεί χιλιάδες μέλη (προσεγγίζουν τις 30.000), με ενημέρωσε φίλος. «Νομίζω ότι έχει δημοσιογραφικό ενδιαφέρον» σχολίασε και με προέτρεψε να παρακολουθήσω τις αναρτήσεις των μελών.
Αφορμή στάθηκε το σχόλιο ενός χρήστη που εξέφραζε τον προβληματισμό του για το κατά πόσο όλο αυτό δύναται να γυρίσει μπούμερανγκ σε περιπτώσεις παραβατιών, οι οποίοι  ανά πάσα στιγμή μπορεί να έχουν στίγμα της αστυνομικής παρουσίας.
Μπήκα στον πειρασμό και ανακάλυψα ότι η ομάδα αυτή είναι το… «11880» στον τομέα αποφυγής των αστυνομικών μπλόκων.
Οι τύποι δεν παίζονται με τις ατάκες που χρησιμοποιούν ώστε να προειδοποιήσουν… καμουφλαρισμένα για  την παρουσία αστυνομικού μπλόκου. Ακόμα και τα στελέχη του Οργανωμένου που είναι εκπαιδευμένα στις κωδικοποιημένες  συνομιλίες, θα τα έβρισκαν σκούρα στη …μετάφραση.
Ανεξάρτητα πάντως από το αν κάποιος επικροτεί ή επικρίνει τον σκοπό και τη φιλοσοφία της ομάδας, οφείλω να αναγνωρίσω ότι διαθέτει γρήγορα αντανακλαστικά και φυσικά χιούμορ. Το βασικό σύνθημα  είναι τα «λάδια» και όταν οι χρήστες έχουν κέφια, απογειώνουν το παρασύνθημα…
-«Πάνω από το Αρίνα, κερνάνε σουβλάκια στην καντίνα…»
-«Χανιώπορτα και στα δύο ρεύματα, έχουν χυθεί βαλβολίνες.  Το νου σας»
-«στη γέφυρα Παπαναστασίου προς έξοδο για εθνική στήνουν δεύτερο Μέγαρο»
-«στην παραλιακή έπαθε βραχυκύκλωμα το συντριβάνι και καταβρέχει τους πάντες».
-«έξω από την Παγκρήτια, στην Ικάρου, δίνουν χαμηλότοκα δάνεια»
-«πλατεία Νικαίας, Μασταμπά, γίνεται οντισιόν για θεατρικό»
-«παραλία Τσούτσουρα, κερνάνε ψαράκι»
«στην Όαση μια κλούβα, μοιράζουν καρπούζια»
«στην Αστόρια ό,τι κινείται, εκτελείται»
«στο θερινό κινηματογράφο “Βηθλεέμ” προβάλλεται τώρα εκτάκτως η μεγάλη των μπάτσων σχολή».
Ο πιο ωραίος ωστόσο είναι ο τύπος που θέλησε να πειράξει όλους τους υπόλοιπους: «κλιμάκιο ολόκληρο, κλούβα και γενικά πολύ μπλεδούρα αλλά δεν σας λέω πού… Να μάθετε να οδηγείτε υπεύθυνα!».


Ευαγγελία Καρεκλάκη


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια