Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ένωση ΝΑ Αττικής: Συνάντηση με τον Διευθυντή της ΥΑΝ/ΑΑ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί

Ανακοίνωση τής Ένωσης Νοτιοανατολικής Αττικής: Την Τρίτη 14/07/2020 και ώρα 11:00, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος
Καλλιακμανης, ο Γενικός Γραμματέας Νίκος Κορομηλάς και το Μέλος της Ελεγκτικής Επιτροπής Κωνσταντίνος Γιαβρής επισκέφθηκαν το Διευθυντή της Υποδιεύθυνσής Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής Αστυνομικό Διευθυντή κ. ΚΩΤΣΙΟΠΟΥΛΟ Αλέξιο για θέματα που αφορούν την Υποδιεύθυνση και τα Τμήματα Ασφαλείας αρμοδιότητας του.
Αποτελεί αναμφισβήτητο γεγονός ότι οι συνάδελφοι της Νοτιοανατολικής έχουν διαχρονικά σημειώσει πολλές επιτυχίες στη μάχη απέναντι στην εγκληματικότητα. Όμως, για να συνεχιστεί το σερί των επιτυχιών, δεν θα πρέπει να απασχολούνται σε αλλότρια από τη φύση και το αντικείμενο της Υπηρεσίας τους καθήκοντα.
Τα μέτρα σε άλλες Διευθύνσεις καθώς και η φύλαξη πολλών στόχων εκτός εδαφικής αρμοδιότητας της Ν/Α είναι το μεγαλύτερο ζήτημα που δημιουργεί πρόβλημα στην αποτελεσματικότητα και την εύρυθμη λειτουργία των εν λόγω Υπηρεσιών.
Αναλυτικότερα, περί τα πενήντα πέντε  (55) άτομα απασχολούνται σε καθημερινή βάση για την κάλυψη διαφόρου είδους μέτρων (Δ/νση Μεταγωγών Δικαστηρίων, κ.τ.λ.).
Μαζί με τα υπόλοιπα περιστασιακά έκτακτα μέτρα που προκύπτουν, ο αριθμός των διατιθέμενων αστυνομικών από τη Ν/Α ανέρχεται στα εβδομήντα (70) άτομα.
Φυσικά, πρέπει να αναφέρουμε ότι στα Τμήματα Ασφαλείας δεν επικρατεί πλέον το φαινόμενο της τρομερής υποστελέχωσης από προσωπικό, όπως τα προηγούμενα χρόνια.
Αυτό επετεύχθη έπειτα από συνεχείς παρεμβάσεις μας προς τη Φυσική Ηγεσία τονίσαμε την ανάγκη ενίσχυσης των Υπηρεσιών της Ν/Α.
Παρ’ όλα αυτά, με τη διάθεση τόσου μεγάλου αριθμού αστυνομικών προς ενίσχυση άλλων Διευθύνσεων, η κατάσταση δεν παύει να είναι δύσκολη.
Επίσης, γνωρίσαμε στον κ. Διευθυντή ότι γίναμε δέκτες παραπόνων από μέλη μας, καθώς σε ορισμένες Υπηρεσίες, οι αστυνομικοί διατάσσονται να εκτελέσουν κατά το ίδιο ωράριο διπλό καθήκον (ΑΞ/ΥΠ + Περιπολία), το οποίο μάλιστα αναγράφεται στο Φύλλο Υπηρεσίας.
Κάτι τέτοιο μας βρίσκει κάθετα αντίθετους καθώς δεν προβλέπεται από κανένα Νόμο, Προεδρικό Διάταγμα ή Κανονισμό του Σώματος.
Από την πλευρά του ο κ. Διευθυντής ανέφερε ότι γνωρίζει τα ανωτέρω ζητήματα συμφωνώντας μαζί μας ότι πρέπει να επιλυθούν και δήλωσε ότι θα σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια βελτίωσης των συνθηκών εργασίας των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσής του.
Η Ένωσή μας θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια έτσι ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι μας.

Για το Δ.Σ.
                         -Ο-                                                                                 -Ο-
                   Πρόεδρος                                                                   Γενικός Γραμματέας


        ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ Γεώργιος                                      ΚΟΡΟΜΗΛΑΣ Νικόλαος


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια