Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η ώρα του Χρυσοχοΐδη για κρίσιμες αποφάσεις σε ΕΛ.ΑΣ. και Π.Σ.

Η περίοδος που διανύουμε είναι μία από τις πιο φορτισμένες για την Αστυνομία και το Πυροσβεστικό Σώμα. Και αυτό διότι διαδοχικές αποκαλύψεις και ντοκουμέντα ήρθαν να
«λερώσουν» την εικόνα των δύο Σωμάτων. Η αρχή έγινε με την Αστυνομία και το κύκλωμα διαφθοράς εντός της, το οποίο ασχέτως της δικαστικής εξέλιξης έκανε τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να μιλήσει για παρακράτος, ενώ το χάος που αποκαλύπτεται σε σχέση με τη διαχείριση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι (με φόντο τις εσωτερικές αντιπαλότητες) προκαλεί αποτροπιασμό.
Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα και για τις δύο περιπτώσεις σε ΕΛ.ΑΣ. και Πυροσβεστική εάν όλοι οι εμπλεκόμενοι έχουν πράγματι ευθύνες ή εάν είναι δικαίως ελεγχόμενοι. Αυτό που φαίνεται, ωστόσο, και το αντιλαμβάνεται και ο κόσμος, είναι ότι τόσο στην Αστυνομία όσο και στην Πυροσβεστική χρειάζεται ένα δυνατό restart. Και στα δύο Σώματα παθογένειες πολλών ετών (ίσως και δεκαετιών) δημιουργούν προβλήματα και αδικούν τους χιλιάδες αστυνομικούς και πυροσβέστες που κάνουν καλά τη δουλειά τους (ακόμα και υποαμειβόμενοι).
Με δεδομένο όλα τα παραπάνω νομίζουμε ότι ήρθε η ώρα του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για κρίσιμες αποφάσεις. Ο υπουργός διαθέτει πλούσια εμπειρία στη λεωφόρο Κατεχάκη και δεν μπορεί κάποιος να τον κοροιδέψει εύκολα. Έτσι, ίσως η παρουσία του στο υπουργείο να είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για αλλαγές σε ΕΛ.ΑΣ. και Π.Σ. Τα δύο Σώματα αποτελούν κεντρικότατους πυλώνες του κράτους (και της Δημοκρατίας) και δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για σκιές πάνω από αυτά. Η εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντί τους τραντάχτηκε, μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις. Η αποκατάσταση αυτής προβάλει επιτακτική ανάγκη.
Ίδωμεν…




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια