Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Παναγιώτης Στάθης: Αλήθεια στον βουλευτή των ΑΝΕΛ ποιος το είπε ότι παρακολουθείται για το κύκλωμα διαφθοράς;

Δε θα σταθώ σε λεπτομέρειες γιατί θα χαθεί η ουσία. Η ΕΥΠ παρακολουθούσε πολλούς ανθρώπους από το 2016 ως –πιθανόν- ενεχόμενους σε κύκλωμα διαφθοράς στην Αστυνομία. Κατέγραψε 106.000
τηλεφωνικές συνομιλίες. Η υπόθεση αξιολογείται ποινικά αρμοδίως.
Κάποια στιγμή όπως προκύπτει πλέον και από αναφορές επίσημες, η έρευνα τής ΕΥΠ έφθασε μέχρι και σε τότε βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ο οποίος συνομιλούσε με κάποιους από τους εμπλεκόμενους, που ήθελαν να πάρουν το κυλικείο και τα εστιατόρια της Βουλής. Τότε ο επικεφαλής της ΕΥΠ φέρεται να ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, και τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.
«Ευτυχώς μας ετέθη υπόψιν μας μία πολύ προβληματική συνομιλία ενός βουλευτή τότε των ΑΝ.ΕΛ με ανθρώπους, οι οποίοι θέλανε να μπούνε, προφανώς για τη νομιμοποίηση και του χρήματός τους, έτσι, μέσα στα εστιατόρια και το κυλικείο της Βουλής, πράγμα το οποίο αποτρέψαμε απολύτως και εξελίχθηκε ο διαγωνισμός άριστα», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής.
Ως εδώ καλά. Στις συνομιλίες όμως φέρεται να καταγράφεται ο πρώην βουλευτής να λέει στον φερόμενο ως επικεφαλής του κυκλώματος να σταματήσουν να συνομιλούν γιατί παρακολουθούνται: Όπως έγραψε η Καθημερινή στη σελίδα 38 της αναφοράς της ΕΥΠ αναφέρεται επί λέξει ότι: «Μετά την ενημέρωση του κ. πρωθυπουργού και του κ. προέδρου της Βουλής από την Υπηρεσία μας, ο βουλευτής καλεί εκ νέου τον Μ… και του αναφέρει για τη διαρροή που υπάρχει στη δράση τους».
Και έχω ένα ερώτημα ρε παιδιά: Τον βουλευτή ότι παρακολουθείται ποιος το είπε; Ποιος μετέφερε τέτοια εμπιστευτική πληροφορία σε έναν ελεγχόμενο άνθρωπο για υπόθεση διαφθοράς. Και βέβαια ο άνθρωπος μπορεί να είναι αθώος ή να μην καταστεί καν κατηγορούμενος. Αλλά , θα μας πει κάποιος ποιος τον ενημέρωσε ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η έρευνα;


Παναγιώτης Στάθης


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια