Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Απόπειρα αρπαγής: Συγχαρητήρια Ζέρβα σε Δημοτικούς Αστυνομικούς


Το κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας που χάρη στην άμεση κινητοποίηση τους την Παρασκευή, κατάφεραν να σώσουν ένα παιδί 10 ετών, όταν ένα 63 χρόνος άνδρας όπως κατηγορείται, επιχείρησε να αρπάξει από το κέντρο της πόλης, υποδέχθηκε στο γραφείο του για να συγχαρει, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης
Μάλιστα, όπως τόνισε ο ίδιος κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του θα εισηγηθεί ούτως ώστε να δοθεί στους δύο δημοτικούς αστυνομικούς «εύφημος μνεία» (τιμητική διάκριση). Όπως είπε, «είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει ο δήμος Θεσσαλονίκης. Θα ευχηθώ να έχουν αυτή τη θέληση, τη δύναμη, την αυταπάρνηση για να συνεχίσουν να βοηθούν στο έργο της πόλης μας ούτως ώστε να είναι ασφαλής για κάθε κάτοικο και επισκέπτη».
Πως έγινε το περιστατικό
Περιγράφοντας το περιστατικό, η Ευαγγελία Στρατή, η μία εκ των δύο δημοτικών αστυνομικών, ανάφερε πως την Παρασκευή το πρωί, περίπου στις 11, μαζί με τον συνάδελφο της διενεργούσαν έλεγχο σε κατάστημα που βρίσκεται στην Αριστοτέλους. Τότε, κάποιος πολίτης που αντιλήφθηκε έναν ύποπτο διάλογο μεταξύ του άνδρα και του κοριτσιού τους πλησίασε και τους ενημέρωσε. Χωρίς να χάσουν χρόνο, ξεκίνησαν να τους ακολουθούν, ενημέρωσαν την Υπηρεσία τους και έσπευσαν και δικυκλιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που του πέρασαν χειροπέδες, ενώ συνεχώς ήταν σε επικοινωνία με το 100.
«Θέλαμε να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να σωθεί το κορίτσι και να μπορέσουν οι αστυνομικοί να εντοπίσουν τον άνδρα. Το παιδί ήταν σοκαρισμένο και έκλαιγε. Προσπάθησα να την ηρεμήσω. Της μίλησα, της είπα να μη φοβάται και πως ήρθαμε για να τη βοηθήσουμε. Της έδωσα στη συνέχεια λίγο χυμό αλλά ήταν πολύ τρομαγμένη και δεν μιλούσε», ανέφερε η κα. Στρατή.
Όπως είπε ο Πορφυρης Ευσταθιάδης, «επειδή είμαστε καθημερινά στους δρόμους της πόλης, ενθαρρύνουμε τους πολίτες, αν τυχόν είναι μάρτυρες παρόμοιων περιστατικών να μας ενημερώνουν για να μπορούμε και εμείς να πράξουμε τα βέλτιστα». Τέλος, πρόσθεσε πως όλος ο κόσμος έσπευσε να τους δώσει συγχαρητήρια πράγμα που τους γεμίζει δύναμη για να συνεχίσουν το έργο τους.
Ζέρβας: Εξαιρετικό το έργο που επιτελούν
«Σήμερα βλέπετε δύο από τους 83 υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας. Το εξαιρετικό έργο που επιτελούν το βλέπουμε κάθε μέρα και ένα κομμάτι από αυτό είναι το κοινωνικό τους πρόσωπο, αυτή η δράση που δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Πριν από κάποιους μήνες είχαν βρει ένα παιδί, που επίσης είχε φύγει από το οικογενειακό του περιβάλλον και μπόρεσε η δημοτική αστυνομία να βοηθήσουν ώστε να επιστρέψει πίσω σε αυτό», επισήμανε ο κ. Ζέρβας.


Πρόσθεσε δε, πως το έργο που επιτελούν είναι σύνθετο αν και οι περισσότεροι την γνωρίζουν από πιο ‘δυσάρεστα, πράγματα όπως είναι οι κλήσεις, πρόστιμα κ.α., πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για τη δουλειά που κάνουν σε όλα τα επίπεδα καθημερινά.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια