Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Παρεμβάσεις Ρουβίκωνα σε ΔΕΕ και έδρα ΥΜΕΤ (ΒΙΝΤΕΟ)

Αναδημοσιεύουμε από το rouvikonas.gr: Μπορεί το γλωσσικό ζήτημα να έληξε κατά τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης ωστόσο η χούντα φαίνεται πώς ακόμα στοιχειώνει την κοινωνία μας 5
δεκαετίες μετά. Η μυρωδιά του σάπιου πτώματος της πλανάται στους δρόμους της Αθήνας εντονότερα τον τελευταίο καιρό, αφού την Πέμπτη η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση-οικογενειοκρατεία Μητσοτακέικου-Μπακογιαννέικου θέτουν το «νέο» νομοσχέδιο κατά των διαδηλώσεων προς ψήφιση. Το χουντικό νομοσχέδιο σε μετάφραση από την καθαρεύουσα στη δημοτική, προβλέπει να ζητάμε άδεια από το κράτος για να κατέβουμε στο δρόμο και να αντισταθούμε στις όποιες αποφάσεις παίρνουν οι εξουσιαστές για τη ζωή μας. Προφανώς και ο κύριος Χρυσοχοΐδης μαζί με τον κύριο Μπακογιάννη προσπαθούν να επιβάλλουν μέτρα που έχουν ως πρότυπα τις άκρως κοινωνικά πειθαρχημένες χώρες της κεντρικής Ευρώπης καθώς και να πραγματώσουν την πιο γλυκιά φαντασίωση των πιστών τους μπλε και χακί φίλων και να τους δώσουν μία ακόμα δικαιολογία για την όποια κατάχρηση εξουσίας και τα όποια βασανιστήρια ονειρεύονται για όσους αντιστέκονται.
Και μετά από τις πρωτοφανείς καταστάσεις που πέρασε η κοινωνική βάση λόγω της πανδημίας και βρίσκεται μετέωρη στα όρια της επιβίωσης, με ένα θολό και άγριο χειμώνα μπροστά της -αφού η κρίση έρχεται και όλοι/ες το ξέρουμε- και ενώ, έχει πληρώσει και με το παραπάνω νέες ζαρτινιέρες, ένα μεγαλοπρεπές σιντριβάνι- σιφόνι και πολλούς φοίνικες, καλείται τώρα να ανεχτεί το χέρι των κυβερνώντων-εξουσιαστών που θέλει βίαια να τη φιμώσει. Κατανοούμε, βέβαια, ότι ο προεκλογικός αγώνας του «κυρίου δημάρχου» ήταν σκληρός και οι υποσχέσεις πολλές, ανάμεσα τους και η καλύτερη-ευκολότερη κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης που τόσο συχνά κάθε συνάφι «μπαχαλάκηδων» αποφάσιζε να διαταράξει και πρέπει κάπως να τα μπαλώσει.
Φυσικά και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από το νομοσχέδιο του αρμόδιου υπουργείου για την ασφάλεια και προστασία του πολίτη, που θα έκανε τον κάθε Παττακό να δακρύζει από χαρά. Το νέο νομοσχέδιο προβλέπει ότι θα πρέπει να συμφωνεί ο εισαγγελέας για να πραγματοποιηθεί. Ας μην τρέφουμε αυταπάτες όμως, αυτό το νομοσχέδιο θα είναι ένα από τα πολλά μέτρα που το κράτος θα προσπαθήσει να επιβάλλει προκειμένου να ελέγχει καλύτερα τις ζωές μας και εμάς. Ήδη έχουμε δει εταιρείες να ζητάνε σάλιο και αίμα από τους εργαζόμενους, να εισβάλλουν στα σπίτια των εργαζομένων με την αφορμή της τηλεργασίας και μπορούμε μόνο να φανταστούμε τί μέλλει γενέσθαι ως προς τα μέτρα επιτήρησης και ελέγχου που αποσκοπούν στην καταστολή της κοινωνικής βάσης.
Η κυβέρνηση θέλει οι μικροαστοί της φίλοι να μπορούν να μετακινούνται στο κέντρο χωρίς καμία ενόχληση, να κοιμούνται τα βράδια ήσυχοι και τα «ταραχοποιά στοιχεία» να πειθαρχήσουν επιτέλους και να μη βγαίνουν στο δρόμο για να διεκδικούν αυτά που δικαιωματικά είναι δικά τους. Εμείς από την άλλη μπορούμε να υποσχεθούμε ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Δε θα ζητήσουμε την άδεια από κανέναν/καμία που έχει εξουσία και την καταχράται προς ίδιον όφελος. Θα κατεβαίνουμε στο δρόμο για να διεκδικούμε όσα δικαιώματα προσπαθούν να μας κλέψουν και πάνω από όλα, την ελευθερία μας. Στηρίζουμε όσους/ες δε συμμορφώνονται, ούτε πειθαρχούν σε χουντικές τακτικές και καλούμε την κοινωνική βάση να σπάσει τη σιωπή.
Δε θα ανεχτούμε να ελέγχουν τις ζωές μας.
Θα μας βρίσκετε μπροστά σας.
Αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια