Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Άννα Κανδύλη: «Καυτές πατάτες» στα χέρια της Δικαιοσύνης

Μία « δύσκολη» περίοδος ξεκινά για τη Δικαιοσύνη, στην οποία, για άλλη μία φορά, φαίνεται να «σουρώνουν» όλα εκείνα τα θέματα που έχουν προκαλέσει το τελευταίο διάστημα έντονη πολιτική
αντιπαράθεση.
Καταρχάς η υπόθεση Παπαγγελόπουλου. Εφόσον η Βουλή αποφασίσει την παραπομπή του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης, το Δικαστικό Συμβούλιο θα είναι εκείνο που θα έχει τον τελευταίο λόγο για το εάν και για ποια αδικήματα θα παραπεμφθεί. Το συγκεκριμένο όργανο επίσης θα αποφανθεί και για τους συμμετόχους, μη πολιτικά πρόσωπα. Τους δημοσιογράφους δηλαδή καθώς και τους εισαγγελικούς λειτουργούς, οι οποίοι, βάσει καταγγελιών, χειρίστηκαν υποθέσεις κάθ´ υπόδειξή του.
Στα χέρια της δικαιοσύνης είναι επίσης και οι καταγγελίες Καλογρίτσα με τον επιχειρηματία να έχει βάλει στο «κάδρο» ύποπτων συναλλαγών έναν ακόμη πρώην υπουργό της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, τον Νίκο Παππά. Η μήνυσή του καθώς και το δημοσίευμα της εφημερίδας « Πρώτο Θέμα» που αποκάλυψε τη δικαστική διαμάχη της εταιρείας του «ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ» και το λιβανέζικο κολοσσού CCC, εξετάζονται στο πλαίσιο εισαγγελικής προκαταρκτικής έρευνας. Κι όπως αναμένεται, εφόσον υπάρχει η αναφορά στον κ. Παππά, η δικογραφία θα διαβιβαστεί στη Βουλή.
Για λίγο ωστόσο. Γιατί αν ζητείται η άρση της βουλευτικής του ασυλίας, τότε ο φάκελος ξαναγυρνάει στη δικαιοσύνη. Αλλά και με το Νόμο περί ευθύνης υπουργών να πάει, αρχικά θα απασχολήσει το Κοινοβούλιο, στη συνέχεια ωστόσο, αν εξελιχθεί όπως αυτή του κ. Παπαγγελόπουλου, πάλι στη Δικαιοσύνη θα καταλήξει.
Πλην των παραπάνω, στα υπό διερεύνηση θέματα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών περιλαμβάνεται και το ηχητικό που κατέθεσε ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή, το οποίο περιλαμβάνει συνομιλία του με τον Νίκο Παπά. Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής θα διερευνηθεί (εφόσον γίνει αποδεκτό το υλικό), εάν θα προχωρήσει έρευνα για τα καταγγελλόμενα περί ψευδορκίας του πρώην υπουργού καθώς πέραν της ηχογραφημένης συνομιλίας Παππά – Μιωνή στον εισαγγελέα εστάλη και το αντίγραφο της κατάθεσης του στην Προανακριτική Επιτροπή.
Ουκ ολίγες λοιπόν οι « καυτές πατάτες» που έχει στα χέρια της η Δικαιοσύνη.
Υ.Γ. Επειδή το τελευταίο διάστημα γίνεται πολύς λόγος για τον Νίκο Παππά, εκείνη η δικογραφία Πετσίτη (όπου υπήρχαν αναφορές στον πρώην υπουργό) τι γίνεται; Από τον προηγούμενο Νοέμβριο έχει αποσταλεί στη Βουλή, ωστόσο μέχρι στιγμής κουβέντα. Γιατί;






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια