Δήλωση αποχής υπέβαλε ο επίκουρος Εισαγγελέας Διαφθοράς Χ. Ντζούρας

Καθημερινές είναι οι εξελίξεις στο δικαστικό σκέλος της υπόθεση της Novartis. Σύμφωνα με πληροφορίες υπέβαλε δήλωση αποχής ο ένας εκ των επικούρων Εισαγγελέων Διαφθοράς, ο Χρήστος
Ντζούρας, ενώ σύμφωνα με με συναδέλφους του αναμένεται και η υποβολή δήλωσης αποχής και του δεύτερου επίκουρου του Στέλιο Μανώλη.
Παράλληλα, αναμένεται ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας, να διαβιβάσει,  βάση του Κώδικα Οργανισμού των Δικαστηρίων, ερώτημα στο 11μελές Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου για να τεθεί ή όχι σε προσωρινή αργία η  επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη  Τουλουπάκη. Ακόμα, ο υπουργός Δικαιοσύνης    θα στείλει στο ΑΔΣ και δεύτερο ερώτημα για την αντικατάσταση του εν λόγω επίκουρου εισαγγελέα Διαφθοράς.
Ειδικότερα, ο κ. Ντζούρας ζήτησε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών να απέχει από το σκέλος της έρευνας που αφορά τους Άδωνη Γεωργιάδη και Δημήτρη Αβραμόπουλου, επικαλούμενος λόγους ευθιξίας και ευπρέπειας.
Ο εισαγγελικός λειτουργός φέρεται να πήρε την απόφαση μετά το πόρισμα της πλειοψηφίας που αποδίδει ευθύνες του ως συμμέτοχου του Δ. Παπαγγελοπουλου.
Υπενθυμίζεται ότι οι δύο αντεισαγγελεις του Αρείου Πάγου Ε. Ζάχαρης και Κ. Σοφουλακης, έχουν ζητήσει με τα πορίσματα τους την αρχειοθέτηση της έρευνας για τυχόν ευθύνες του.