Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ανατροπή στην υπόθεση της δολοφονίας του επιχειρηματία στο Μάτι

Ομόφωνα αθώα κηρύχθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, για την ηθική αυτουργία στην απόπειρα ανθρωποκτονίας και για την από κοινού απόπειρα εκβίασης του
53χρονου επιχειρηματία τον Απρίλιο του 2019 στη λεωφόρο Ποσειδώνος στο Μάτι, η 47χρονη πρώην σύζυγος του θύματος.
Η εντυπωσιακή ξανθιά γυναίκα και μητέρα δύο ανήλικων παιδιών τα οποία έχει αποκτήσει από το γάμο της με τον επιχειρηματία, κάθισε στο εδώλιο μαζί με τον 37χρονο άνδρα με τον οποίο φέρεται να διατηρεί ερωτική σχέση,ο οποίος και πυροβόλησε τον 53χρονο. Ωστόσο ο δράστης των πυροβολισμών καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 2 ετών και 9 μηνών με αναστολή, κατά μετατροπή της κατηγορίας της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε επικίνδυνη σωματική βλάβη.
Απολογούμενη η 47χρονη αρνήθηκε την οποιαδήποτε συμμετοχή στην πράξη του 37χρονου, ενώ το ίδιο υποστήριξε και ο τελευταίος απολογούμενος ο οποίος μετά την σύλληψη του και την απολογία του στον ανακριτή ήταν προφυλακισμένος.
Ωστόσο στην υπόθεση δόθηκε διάσταση μετά το περιστατικό του πυροβολισμού εναντίον του επιχειρηματία, όταν η 47χρονη οδηγήθηκε στο αστυνομικό Τμήμα της Νέας Μάκρης, και σύμφωνα με τους αστυνομικούς προκάλεσε φθορές στα γραφεία των αστυνομικών σε μια στιγμή έκρηξης, ενώ όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να την ηρεμήσουν τους επιτέθηκε προκαλώντας τους εκδορές με τα νύχια της, ενώ ένας αστυνομικός φέρεται να μεταφέρθηκε στο τοπικό κέντρο υγείας ώστε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
Η γυναίκα που είχε οικονομικές διαφορές με τον εν διαστάσει σύζυγο της την επίδικη μέρα διαπληκτίστηκε μαζί του όταν τον επισκέφθηκε προκειμένου να πάρει τα παιδιά της. Ο επιχειρηματίας φέρεται να χειροδίκησε σε βάρος και στην συνέχεια έξω από το κατάστημα βρέθηκε ο φίλος της ο οποίος και τον πυροβόλησε με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει ελαφρά στο γλουτό, πράξη την οποία φέρεται να διέπραξε κατόπιν τηλεφωνήματος της 47χρονης. Ωστόσο αυτό δεν αποδείχθηκε στο δικαστήριο με αποτέλεσμα η γυναίκα να αθωωθεί.
Μετά τη διαπόμπευση η ομόφωνη απαλλαγή»
Ο Βαγγέλης Καντιάνης
«Μετά από εξαντλητική διαδικασία δεκατριών (13) ωρών, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, έκανε δεκτούς όλους τους προβληθέντες νομικούς και πραγματικούς ισχυρισμούς της κατηγορουμένης», δήλωσε στο «dikastiko» ο συνήγορος της Βαγγέλης Καντιάνης ο οποίος πρόσθεσε: «Ομόφωνα την έκρινε αθώα, τόσο για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση εις βάρος του εν διαστάσει συζύγου της, όσο και για αυτό της από κοινού απόπειρας εκβίασης εναντίον του. Οι ανωτέρω κατηγορίες ήταν εξ υπαρχής κατασκευασμένες από τον εν διαστάσει σύζυγό της».
«Επίσης το Δικαστήριο για τα αδικήματα που έλαβαν χώρα μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα, μετέτρεψε την κατηγορία της απλής σωματικής βλάβης σε όλως ελαφρά, παύοντας την εναντίον της ασκηθείσα ποινική δίωξη, όπως σε τούτο προέβη και για τα αδικήματα της απειλής και της εξύβρισης, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 63 Ν.4689/2020», διευκρίνισε ο δικηγόρος. «Αυτά, προς πλήρη αποκατάσταση της τιμής και της υπόληψης της δικαιωθείσης πλέον, και άστοχα στο παρελθόν παρουσιασθείσης από μερίδα των Μ.Μ.Ε, ως «γυναίκας αράχνης» κλπ. γιατί, «Μίσει το ταχύ λαλείν, μη αμάρτης μετάνοια γαρ ακολουθεί» κατέληξε.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια