Απατεώνες έκαναν οικογένειες να καρδιοχτυπήσουν στη Ρόδο

Το Θεό τους δεν έχουν τα κυκλώματα απατεώνων που συνεχίζουν να τρομοκρατούν τον κόσμο, στήνοντας τηλεφωνικές απάτες. Σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν χθες στη «Ροδιακή» αναγνώστες
μας, υπήρξαν και πάλι πολλές περιπτώσεις, όπου άγνωστοι επικοινωνούν  σαν τηλεφωνικά με συμπολίτες μας, τάχα ως υπεύθυνοι από την αστυνομία ή την τροχαία, προκειμένου να τους ενημερώσουν ότι το παιδί τους ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα και ότι προκάλεσε μεγάλες ζημιές ή τραυματισμό.

Στη συνέχεια, ζητούν από το συγγενικό πρόσωπο (αν τους πιστέψει) να τους καταθέσει ένα χρηματικό ποσό έτσι ώστε να «φροντίσουν να τακτοποιηθεί το θέμα και να μην φθάσει στη δικαιοσύνη. Μάλιστα εκτός από τον ενήλικα που μιλούσε, το κύκλωμα είχε φροντίσει να ακούγεται και σχετική παιδική φωνή, με την οποία καλούσε σε βοήθεια!

Η αθλιότητα αυτή δεν είναι νέα μέθοδος. Και στο παρελθόν έχει παρατηρηθεί και δυστυχώς υπήρξαν περιπτώσεις που κάποιοι (κυρίως ηλικιωμένοι) τους είχαν πιστέψει.
Για τα νέα αυτά περιστατικά το τελευταίο διήμερο, έχει ενημερωθεί πάντως η αρμόδια υπηρεσία της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου έτσι ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για τον εντοπισμό.