Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Χαρακόπουλος: Επί ΣΥΡΙΖΑ μέθοδοι “κόζα νόστρα” για έλεγχο ΜΜΕ, δικαιοσύνης (ΗΧΗΤΙΚΟ)

«Νομίζω ότι πραγματικά σοκάρει αυτή η καταιγίδα αποκαλύψεων, σκανδάλων μεγατόνων θα έλεγα της εποχής ΣΥΡΙΖΑ. Οι μέθοδοι αυτοί “κόζα νόστρα”, που φαίνεται να επικράτησαν, είχαν ως στόχο να ελέγξουν τους αρμούς της εξουσίας, τη δικαιοσύνη, τους θεσμούς. Για το σκάνδαλο Καλογρίτσα, μετά τα βοσκοτόπια, μετά τις αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, πέρα της παρέμβασης εισαγγελέως, της παρέμβασης της δικαιοσύνης νομίζω ότι χρειάζεται μια ουσιαστική και ξεκάθαρη απάντηση από τον κ. Τσίπρα και μέχρις στιγμής δεν έχουμε δει τίποτε. Ακούμε μισόλογα αλλά δεν βλέπουμε μια ξεκάθαρη τοποθέτηση». Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μιλώντας στον Real FM 97.8 και στους δημοσιογράφους κ. Γιώργο Παγάνη και κα Αναστασία Γιάμαλη.

Ο Θεσσαλός πολιτικός επισήμανε ότι «ο κ. Παππάς που φέρεται να είναι ο πρωταγωνιστής όλων αυτών των παραθεσμικών παρεμβάσεων, που την μία μιλάει για “μαγαζιά”, την άλλη μιλάει για “white house”, δεν ήταν ένα τυχαίο πρόσωπο. Οπότε η ανάμειξή του στον έλεγχο των ΜΜΕ, σε υποθέσεις της δικαιοσύνης, ήταν κομβικής σημασίας». Και πρόσθεσε ότι «οι μέθοδοι που επιχειρήθηκε να χρησιμοποιηθούν από θεσμικούς παράγοντες, από πρόσωπα που είχαν κομβικό ρόλο στο Μαξίμου για να υπάρχει έλεγχος των ΜΜΕ, να υπάρχει ευτυχής κατάληξη σε δικαστικές εκκρεμότητες και δικαστικές υποθέσεις, όλ’ αυτά είναι εξωθεσμικές παρεμβάσεις που δεν συνάδουν με κράτος δικαίου με συντεταγμένη ευρωπαϊκή πολιτεία. Και γι’ αυτό ελέγχεται η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

 

Κυνήγι μαγισσών…

Στο ερώτημα αν πρέπει να ελεγχθεί και ο κ. Τσίπρας, ο κυβερνητικός βουλευτής είπε ότι «αυτό εξαρτάται από την πορεία των αποκαλύψεων στη διαδικασία της διαλεύκανσης αυτής της υπόθεσης. Αν προκύψουν στοιχεία που εμπλέκουν ευθέως τον πρώην πρωθυπουργό, τότε ναι. Αλλά αυτή τη στιγμή η ΝΔ δεν επιδιώκει κανέναν έλεγχο της δικαιοσύνης, πόσο δε μάλλον καμία χειραγώγηση της δικαιοσύνης, δεν επιδιώκουμε να χρησιμοποιήσουμε τη δικαιοσύνη για την εξόντωση πολιτικών αντιπάλων. Αν υπάρχουν στοιχεία, τότε να διερευνηθούν. Αλλά “κυνήγι μαγισσών” δεν γίνεται από αυτήν την κυβέρνηση».

 

“Ασπίδα Μακρόν στις προκλήσεις Ερντογάν”

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ερωτηθείς για τη μόνιμη παρουσία γαλλικού ναυτικού νοτίως της Κρήτης υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχει μια κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας το τελευταία διάστημα. Δεν κρύβει η Άγκυρα ότι έχει ένα νέο, αναθεωρητικό πλαίσιο. Επιδιώκει ουσιαστικά την ανατροπή της συνθήκη της Λωζάνης, που είναι ο θεμέλιος λίθος των ελληνοτουρκικών σχέσεων σχεδόν έναν αιώνα τώρα. Τα οράματα αυτά τα νέο-οθωμανικά είναι ιδιαίτερα εμφανή -επιδιώκει να εργαλειοποιήσει μειονότητες στη Βαλκανική. Έφθασε στο σημείο να θυμηθεί ότι και η Λιβύη ήταν κάποτε στη σφαίρα επιρροής της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και να συνάψει αυτό το ανιστόρητο τουρκολιβυκό μνημόνιο με την κυβέρνηση Σάρατζ. Η ένταση αυτή φαίνεται ότι έχει αντίκτυπο και μέσα στους κόλπους της βορειοατλαντικής συμμαχίας, στους κόλπους του ΝΑΤΟ. Το παραλίγο θερμό επεισόδιο ανάμεσα στη γαλλική φρεγάτα και στο τουρκικό πολεμικό ναυτικό νομίζω είναι ενδεικτικά της έντασης που υπάρχει και μεταβιβάζεται στους κόλπους του ΝΑΤΟ. Θεωρώ ιδιαίτερα θετική την αποκάλυψη στη REAL NEWS. Η Ελλάδα είναι μια κατ’ εξοχήν χώρα που επιδιώκει καλή γειτονία, ειρήνευση, στην ευρύτερη νοτιοανατολική Μεσόγειο. Θέλουμε καλές σχέσεις με όλους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα κάνουμε υποχωρήσεις ή εκπτώσεις στα εθνικά μας συμφέροντα, στα εθνικά μας δίκαια. Απ’ αυτήν την άποψη είναι θετικό ότι συνειδητοποιούν όλο και περισσότεροι και στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ τον αποσταθεροποιητικό ρόλο της Τουρκίας».


 




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια