ΝΕΣΠΑΑ: Πρόταση στην ΠΟΑΞΙΑ: Επιτακτική ανάγκη αναβάθμισης των Υπηρεσιακών μέσων μεταφοράς των Διμοιριών Υποστήριξης για την ασφάλεια των αστυνομικών

Του  Αστυνόμου  Α΄  Γραμμένου Ιωάννη, Εκτελεστικού Γραμματέα  της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. για τις Διμοιρίες Υποστηρίξεως .
                                                              ΠΡΟΣ

            Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας
                     
Οι Διμοιρίες Υποστηρίξεως των Νομών ανά την Ελλάδα, τα τελευταία έτη με τα αστυνομικής φύσεως γεγονότα να διαδέχονται το ένα μετά το άλλο, ταξιδεύουν πλέον σχεδόν σε όλη την επικράτεια της Χώρας .
Από τον Μάρτιο του 2020 και τα γεγονότα του Έβρου, οι Διμοιρίες Υποστηρίξεως, παραμένουν και για αρκετές ημέρες στον Νομό Έβρου, όπου και εργάζονται όπως και παλαιότερα στα νησιά. Τα οχήματα τα οποία χρησιμοποιούνται από αυτές όμως, παρότι εξωτερικά ομοιάζουν με αυτά των τακτικών διμοιριών της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων, δυστυχώς εσωτερικά  δεν είναι καθόλου λειτουργικά, καθιστώντας την καθημερινή εκτέλεση Υπηρεσίας των συναδέλφων αφόρητη. Στα οχήματα αυτά η εσωτερική τους διαρρύθμιση είναι προσιτή μόνο για μεταφορά προσωπικού και όχι για Επιχειρησιακές Ομάδες . Επιπροσθέτως ο συντριπτικός αριθμός αυτών , δεν διαθέτει κάγκελα στα παράθυρα, με οδυνηρά αποτελέσματα τα οποία είδαμε στα πρόσφατα επεισόδια στα νησιά.
Προτείνω λοιπόν, στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. να σταθεί αρωγός στη ανωτέρω πρόταση και να την προωθήσει στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και στις αρμόδιες Υπηρεσίες  του Α.Ε.Α. που έχει την δυνατότητα καθώς και στις κατά τόπους διευθύνσεις, ώστε να  μετατραπούν τα οχήματα αυτά σε πλήρως λειτουργικά και επιχειρησιακά, διαθέτοντας όλα τα υλικά (φυσούνα κ.ά.) εάν θέλουμε να λέμε ότι ενδιαφερόμαστε για την καθημερινότητα του προσωπικού.
                                                                      
                                                                            Ο Εκτελεστικός Γραμματέας της ΠΟΑΞΙΑ
                                                               Μέλος Δ.Σ. Ένωσης Αξιωματικών Κεντρικής Μακεδονίας
                                                                                              Μέλος  Ν.Ε.Σ.Π.Α.Α.
                                                                                            ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ Ιωάννης
                                                                                                     Αστυνόμος Α΄