Ελεύθεροι οι συλληφθέντες από την ΑΣΟΕΕ αρκεί να μην πηγαίνουν σε πορείες και Εξάρχεια


Ελεύθεροι αφέθηκαν οι τρεις συλληφθέντες της Τετάρτης έξω από την ΑΣΟΕΕ, με τα περιοριστικά μέτρα που τους επιβλήθηκαν να κρίνονται πρωτοφανή. Μετά την απολογία τους στον ανακριτή οι
τρεις συλληφθέντες εξήλθαν από την Ευελπίδων μαζί με τη δικηγόρο τους, καθώς ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.
Οι τρεις κατηγορούνται για ένα κακούργημα και δύο πλημμελήματα.
Τα μέτρα, όμως, που τους επιβλήθηκαν χαρακτηρίζονται ως αδιανόητα, καθώς, οι τρεις κατηγορούμενοι απαγορεύεται να συμμετέχουν σε οποιαδήποτε δημόσια συγκέντρωση μέχρι τη δίκη τους, ενώ απαγορεύεται να πηγαίνουν και στην περιοχή των Εξαρχείων, με την απαγόρευση να ισχύει και για δρόμους όπως η Ασκληπιού, η Αλεξάνδρας και η Πατησίων.
Ανάμεσα σε άλλα τους επιβλήθηκε εμφάνιση δύο φορές τον μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα και απαγόρευση εισόδου από τη χώρα.
Οι τρεις συνελήφθησαν την Τετάρτη μετά τη μεγάλη αντιρατσιστική συγκέντρωση στην πλατεία Βικτωρίας, όταν στελέχη της ομάδας ΔΡΑΣΗ επιτέθηκαν σε διαδηλωτές, οι οποίοι βρίσκονταν έξω από την ΑΣΟΕΕ αποχωρώντας ειρηνικά από την διαδήλωση.
Βίντεο και φωτογραφίες από το σημείο δείχνουν σκληρή αστυνομική βία κατά δύο διαδηλωτών, ενώ πολλά ερωτήματα έχουν προκαλέσει βίντεο που φέρεται να καταγράφουν προσπάθεια αστυνομικών να «φυτευτούν» ενοχοποιητικά στοιχεία. Παράλληλα, οι ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ. μάλλον περιπλέκουν παρά ρίχνουν φως στην υπόθεση.