Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Χειροπέδες σε δύο «μάγους του χρήματος»: Με σκόνες και υγρά διπλασίαζαν τα... ευρώ


Με ειδικές τεχνικές θα διπλασίαζαν τα ευρώ. Ο εξιδανικευμένος τρόπος επεξεργασίας εξασφάλιζε σίγουρα αποτελέσματα και η διπλωματική τους ιδιότητα προσέδιδε την απαραίτητη σοβαροφάνεια. Οι δυο Αφρικανοί με το εντυπωσιακό παρουσιαστικό δεν σεβάστηκαν το σοβαρό πρόβλημα υγείας που είχε μια 36χρονη ιδιοκτήτρια καφετέριας και την εκμεταλλεύτηκαν αρπάζοντας τις οικονομίες μιας ζωής.
Όλα ξεκίνησαν στα τέλη του περασμένου μήνα όταν η 36χρονη έβαλε μια αγγελία στο διαδίκτυο με την οποία πουλούσε την επιχείρησή της στην οδό Μιχαλακοπούλου. Πριν περάσουν λίγες μέρες δέχτηκε ένα mail στον υπολογιστή της από κάποιον κύριο «Πάτρικ», ο οποίος ήταν διαθέσιμος να πληρώσει τις πενήντα χιλιάδες ευρώ που ζητούσε η 36χρονη. Την ενημέρωσε όμως ότι «επειδή ήταν στη Γαλλία εκείνες τις ημέρες, θα έκανε το πρώτο ραντεβού μαζί της ένα συγγενικό του πρόσωπο».
 
Στο κατάστημά της πήγε ο «συγγενής του κυρίου Πάτρικ» μαζί με έναν φίλο του «Μάικ», ο οποίος συστήθηκε σαν υπάλληλος της γαλλικής πρεσβείας στη χώρα μας. Έλεγξαν τα έγγραφα λειτουργίας της επιχείρησης και συμφώνησαν για την αγορά της. Μέχρι εκείνη τη στιγμή για την 36χρονη όλα πήγαιναν μια χαρά. Την επόμενη μέρα μάλιστα ορίστηκε ραντεβού στην καφετέρια με τους αγοραστές να υποστηρίζουν ότι «τα πενήντα χιλιάδες ευρώ ναι μεν υπήρχαν, αλλά ήταν χρωματισμένα». Η απάτη είχε αρχίσει να εξελίσσεται…
 

Σε επόμενο ραντεβού, οι «αγοραστές» έπεισαν την 36χρονη ιδιοκτήτρια ότι «αν ανάμεσα στα χρωματισμένα χαρτονομίσματα βάλει ένα γνήσιο χαρτονόμισμα, αυτό θα διπλασιαστεί». Μάλιστα, για να αποδείξουν ότι έλεγαν αλήθεια, της ζήτησαν ένα χαρτονόμισμα των 50 ευρώ, το οποίο τοποθέτησαν μεταξύ μαύρων χαρτιών στο μέγεθος χαρτονομισμάτων. Προχώρησαν στη διαδικασία αποχρωματισμού χρησιμοποιώντας ειδικές σκόνες και υγρά, ενώ τεχνηέντως αποχρωμάτισαν τέσσερα χαρτονομίσματα. Για να πειστεί, την έστειλαν στην τράπεζα ώστε να διαπιστώσει ότι τα χαρτονομίσματα είναι γνήσια. Η 36χρονη είχε αρχίσει να πείθεται και τελικά της ζήτησαν να τους δώσει χρήματα για να συμπληρωθεί το ποσό των πενήντα χιλιάδων ευρώ και να ολοκληρωθεί η αγοραπωλησία. Η ανυποψίαστη ιδιοκτήτρια είχε μεγάλη ανάγκη τα χρήματα λόγω της κατάστασης της υγείας της και βιαζόταν να τελειώσει με τα διαδικαστικά θέματα.
 

Τα επόμενα ραντεβού ήταν καθοριστικά, καθώς η 36χρονη τούς παρέδωσε περισσότερα από δέκα χιλιάδες ευρώ. Οι «σωτήρες» τής έδωσαν ένα πακέτο τυλιγμένο με αλουμινόχαρτο, διάφανη μεμβράνη και μονωτική ταινία και της είπαν ότι μέσα ήταν τα χρήματα και ότι «θα έπρεπε να περάσει ένα μικρό χρονικό διάστημα για να διπλασιαστούν». Την επόμενη μέρα έκαναν νέο ραντεβού και τους έδωσε άλλες 25 χιλιάδες δολάρια με τους «μάγους του χρήματος» να της παραδίδουν ένα παρόμοιο πακέτο και να της ζητούν «να περιμένει μια ακόμα μέρα μέχρι να αποχρωματιστούν». Όμως στο προτελευταίο ραντεβού τα χρήματα ήταν ακόμη… ροζ καθώς «κάτι δεν πήγε καλά στη διαδικασία». Όταν η 36χρονη άνοιξε τα πακέτα και διαπίστωσε ότι υπήρχαν μόνο μαύρα χαρτιά, κατάλαβε ότι έπεσε θύμα άπατης και ειδοποίησε την αστυνομία.
 

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Αττικής προσημείωσαν χίλια ευρώ και έπιασαν όλα τα τραπέζια της καφετέριας. Οι «ταχυδακτυλουργοί» πήγαν στην επιχείρηση και ξεκίνησαν τη διαδικασία διπλασιασμού των χρημάτων. Οι αστυνομικοί τούς ακινητοποίησαν και πέρασαν χειροπέδες σε έναν 38χρονο Σενεγαλέζο και σε ένα 51χρονο από το Καμερούν. Κατάσχεσαν όλα τα «σύνεργα της δουλειάς», τα οποία έστειλαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια, ενώ αναζητούν άλλα δύο άτομα.
 

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη. Ο συνήγορος των δύο κατηγορούμενων, ποινικολόγος Γιάννης Γλύκας, μιλώντας στη zougla.gr, υποστήριξε ότι «όταν η αποδιδόμενη πράξη της απάτης αφορά ψεύδη παράσταση που σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να παραπλανήσει τον οποιοδήποτε, τότε ο ισχυρισμός της απρόσφορης απόπειρας είχε ισχυρό έρεισμα ώστε να γίνει αποδεκτός από το δικαστήριο! Οι κατηγορούμενοι-εντολείς μου είναι ελεύθεροι και αναμένεται να κριθεί η πράξη τους σε μεταγενέστερη δικάσιμο».
 




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια