Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

"Τί είμαστε; Χούντα είμαστε για να βγάλουμε έξω τους Αίαντες; "

Με αφορμή τις χουντοεπικλήσεις και χουντοαναφορές των τελευταίων ημερών στη Βουλή και σε δημόσιες δηλώσεις, θυμηθήκαμε μία παλιά
ιστορία.

Παραμονές επαιτείου μαζικής διαδήλωσης στην Αθήνα, πραγματοποιείται σύσκεψη στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ και ο τότε αττικάρχης, "ρίχνει" την ιδέα περί προληπτικής παρουσίας και κατασταλτικής εάν απαιτηθεί από τις περιστάσεις, των υδροβόλων οχημάτων που λίγο καιρό πριν είχαν ενσωματωθεί στο οπλοστάσιο του σώματος.

Ο τότε υπαρχηγός ακούγοντας την πρόταση "εξανέστη" και διαρρηγνύοντας ιμάτια είπε με στεντόρεια τη φωνή. "Χούντα είμαστε για να βγάλουμε έξω τους Αίαντες;". Η τότε πρόταση του τότε αττικάρχη εκ των πραγμάτων "αρχειοθετήθηκε".

Δεν πέρασαν παρά μόνο λίγοι μήνες και ο συμβουλιακός σιτουασιονισμός στην Κατεχάκη είχε μεταλλαχθεί έχοντας πλέον άλλον αρχηγό και οι νέοι επιτελείς, συσκέφθηκαν για τα μέτρα διαχείρισης επικείμενης μεγάλης επετειακής διαδήλωσης στο κέντρο της Αθήνας. Ο νέος αρχηγός "έριξε" την ιδέα προληπτικής και κατασταλτικής χρήσης των υδροβόλων Αιάντων. Όλοι στον ομοτράπεζα ήταν κοινωνοί της προγενέστερης θέσης του. Ως είθισται, ουδείς εκ των παριστάμενων αξιωματικών άνοιξε το έρκος των οδόντων για μία στοιχειώδη υπόμνηση της διατυπωμένης προ μηνών άποψης του νέου αρχηγού, όταν φυσικά ο ίδιος δεν θα αναλάμβανε την ευθύνη μίας ενδεχόμενης διαταραχής της κοινωνικής ειρήνης.  

Οι Αίαντες εξήλθαν και μάλιστα χρησιμοποιήθηκαν για τη διάσπαση διαδήλωσης και μετέπειτα στην αντιμετώπιση της δράσης των ταραξιών. Και στις δύο οξύμωρες περιπτώσεις που σας αφηγούμαστε, στην κυβέρνηση ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Η παραπάνω μικρή ιστορία ευχόμαστε ν' αποτελέσει για τους πολιτικούς κήνσορες και ιμματιοδιαρρήκτες, ότι σε περίοδο δημοκρατίας η φανταχτερή χουντοφασιστιστοεπίκληση και χουντοφασιστοαναφορά, εκθέτει πρώτα και κύρια τους ρήτορες.

Το αν ζούμε περίοδο πραγματικής ή πραματικής δημοκρατίας, είναι ενός άλλου είδους ζήτημα.



του Γιώργου Καραϊβάζ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια