Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η μυστική διπλωματία στα ελληνοτουρκικά και που στοχεύει η Γερμανία

Η “τριμερής του Βερολίνου” , όπου Ελλάδα και Τουρκία συζήτησαν υπό την επίβλεψη της Γερμανίας, είναι η δεύτερη παρέμβαση της Μέρκελ στα ελληνοτουρκικά. Δεν το κάνει μόνο
επειδή η Γερμανία έχει αναλάβει την προεδρία της ΕΕ. Το Βερολίνο είναι βέβαιο ότι θέλει να αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο να προχωρήσει η όποια αμυντική συνεργασία Ελλάδας-Γαλλίας, που μέχρι πριν από μερικές ημέρες ήταν σχεδόν βέβαιη. Η Γερμανία δεν τη θέλει για πολλούς λόγους κι ένας απ΄ αυτούς είναι για να εξυπηρετήσει την Τουρκία.
Θα υπακούσει ξανά η ελληνική κυβέρνηση;
Να υπενθυμίσουμε τι συνέβη μετά από την πρωτοβουλία Μέρκελ για την τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Ερντογάν; Ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί!
Πριν συμπληρωθούν 48 ώρες από την απόφαση που για πολλούς χαρακτηρίζεται ακόμη και ως “τρίτη άλωση” , η ελληνική κυβέρνηση σπεύδει να συζητήσει ξανά με την Τουρκία και υπό την επίβλεψη της Γερμανίας! Για ποιο λόγο;
Θα πουν πολλοί ότι υπάρχει η ανάγκη “ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας με την Τουρκία”. Μάλλον κάποιοι έχουν παρεξηγήσει ορισμένα πράγματα. Οι ανοιχτοί δίαυλοι είναι αναγκαίο να υπάρχουν για να προλαμβάνουμε και να αποτρέπουμε κρίσεις. Όχι για να συζητάμε γενικώς και αορίστως και μάλιστα αφού ο Ερντογάν προκαλεί την κοινή λογική και τους Έλληνες πολίτες με βάναυσο τρόπο. Δεν χρειαζόμαστε ανοιχτούς διαύλους για να συζητάμε μετά από τις προκλήσεις και τις παραβιάσεις του δικαίου.
Στα ελληνοτουρκικά δεν μπορεί να γίνεται μυστική διπλωματία. Είναι αυτονόητο ότι η Τουρκία θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με μία γραμμή, στην οποία όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα συμφωνήσουν. Και σ’ αυτή τη κοινή γραμμή, αρέσει δεν αρέσει, η στρατιωτική επιλογή δεν μπορεί να μην υπάρχει.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια