Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ελεύθεροι με εγγύηση ο αξιωματικός, δύο αστυνομικοί και οι δεκατρείς πολίτες


Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους (παρουσία σε αστυνομικό τμήμα μία φορά το μήνα και απαγόρευση εξόδου από την χώρα), μετά την απολογία του στον ανακριτή του Κιλκίς και ο αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομιας με επιβολή εγγύησης δέκα χιλιάδων ευρώ, καθώς επίσης και για τον ένα χαμηλόβαθμο αστυνομικό, ενώ νωρίτερα είχαμε την απελευθέρωση των δώδεκα εκ των πολιτών με περιοριστικούς όρους (παρουσία σε αστυνομικό τμήμα μία φορά το μήνα και απαγόρευση εξόδου από την χώρα), ενώ για έναν ακόμη κατηγορούμενο πολίτη και ένα αστυνομικό επιβολή εγγύησης ύψους δύο χιλιάδων ευρώ για την πολύπλευρη υπόθεση του κυκλώματος αρχαιοκαπηλίας, διευκόλυνσης παράνομων αλλοδαπών και παράνομης διακίνησης λαθραίων τσιγάρων στο Κιλκίς, όπως διαπίστωσε η έρευνα των Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

Επιπρόσθετα

Όπως έγινε γνωστό, ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος, κατά το κατηγορητήριο, εμπλέκεται σε δεκάδες παράνομες ανασκαφές και σε διακίνηση καπνικών προϊόντων, αρνήθηκε τις βαρύτατες πράξεις που του αποδίδονται. Ο ίδιος φέρεται να μίλησε για «χόμπι» αναφερόμενες στις ανασκαφές, τονίζοντας ότι δεν βρέθηκαν πολύτιμα αρχαία αντικείμενα στην κατοχή του. Όσον αφορά τα τσιγάρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι στην απολογία του ισχυρίστηκε πως ήταν για δική του χρήση.

 

 

Τη γραμμή της άρνησης των εις βάρος του αποδιδόμενων πράξεων ακολούθησε στην απολογία του και ο αστυνομικός που κατηγορείται για εικονικές θεωρήσεις ταξιδιωτικών εγγράφων. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο ίδιος απολογήθηκε ότι δεν υπάρχει κανέναν θεωρημένο διαβατήριο από τον ίδιο και κανένα αποδεικτικό στοιχείο που να τον εμπλέκει σε εγκληματικές δραστηριότητες. Επισήμανε, δε, ότι ο ίδιος παρείχε πληροφορίες στο πλαίσιο των υπηρεσιακών του καθηκόντων σε ενδιαφερόμενους αλλοδαπούς. Την ίδια στάση φέρεται να τήρησε και ο συγκατηγορούμενός του στο ίδιο σκέλος της ογκώδους δικογραφίας που σχηματίστηκε από τους «αδιάφθορους» των Σωμάτων Ασφαλείας.

 

Στο μεταξύ, ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν και οι υπόλοιποι 11 συλληφθέντες, ανάμεσά τους και τρεις Αλβανοί υπήκοοι, για συμμετοχή στις φερόμενες εγκληματικές δραστηριότητες των παραπάνω κυκλωμάτων. Συνολικά η δικογραφία περιλαμβάνει 147 άτομα, μεταξύ αυτών άλλους έξι αστυνομικούς, έναν συνταξιούχο αστυνομικό, δύο στρατιωτικούς και δεκάδες ιδιώτες.
 
 




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια