Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

«Αναχαιτίσεις» ιδιωτικών τζετ στα αεροδρόμια λόγω κορωνοϊού


«Αντιαεροπορική επιχείρηση», σε καθημερινή βάση, έχουν στήσει η Ελληνική Αστυνομία και οι αρμόδιες υπηρεσίες του «Ε. Βενιζέλος», για τον εντοπισμό και την ακινητοποίηση ιδιωτικών
αεροσκαφών, οι επιβάτες των οποίων δεν είναι εφοδιασμένοι με ιατρικές βεβαιώσεις για τον κορωνοϊό.
Μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας εντοπίστηκαν τρία αεροσκάφη αυτής της κατηγορίας, ακινητοποιήθηκαν μετά την προσγείωσή τους και αφού επιβλήθηκαν πρόστιμα στους επιβαίνοντες, επέστρεψαν στην χώρα από την οποία ταξίδεψαν μέχρι την Ελλάδα!
Χθες αργά το απόγευμα εντοπίστηκε ένα ιδιωτικό αεροσκάφος το οποίο ταξίδευε με προορισμό το «Ελευθέριος Βενιζέλος» από την Γαλλία, με έξι άτομα τα οποία δεν ήταν εφοδιασμένα με τα απαραίτητα έγγραφα, δηλαδή την Passenger Locator Form (PLF), που πλέον είναι απαραίτητη για οποιονδήποτε αλλοδαπό φτάνει στην χώρα.
Το αεροσκάφος οδηγήθηκε σε ειδικό χώρο του αεροδρομίου, επιβλήθηκε πρόστιμο 150 ευρώ σε κάθε επιβάτη και στην συνέχεια ο πιλότος υποχρεώθηκε να επιστρέψει στο Παρίσι.
Σύμφωνα με πηγές του astinomiko.gr την περασμένη Τετάρτη άλλο ιδιωτικό αεροσκάφος που είχε ενοικιαστεί από Βρετανούς τουρίστες, επίσης εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε για τον ίδιο λόγο. Και σε αυτή την περίπτωση επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα και το αεροσκάφος επέστρεψε στο Λονδίνο.
Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας ανταλλάσσει συνεχώς πληροφορίες με τις αρμόδιες υπηρεσίες άλλων χωρών, αφού πλέον είναι σύνηθες το φαινόμενο, άνθρωποι που διαθέτουν ιδιωτικά αεροπλάνα, ή ενοικιάζουν, να μη  τηρούν  τους διεθνείς αλλά και τους εθνικούς κανόνες που έχουν επιβληθεί λόγω του κορωνοϊου.
Ανάλογα μέτρα έχουν ληφθεί βέβαια και σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας.


Του Θάνου Σωτήρη


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια