Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οι Πυροσβέστες Στερεάς Ελλάδας για τις αποκαλύψεις για τη φωτιά στο Μάτι

Ανακοίνωση των Πυροσβεστών Στερεάς Ελλάδας: Άναυδοι, με αισθήματα αποτροπιασμού και οργής παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες τις εξελίξεις στον εργασιακό μας χώρο μετά τις
απίστευτες αποκαλύψεις εκβιασμού και προσπάθειας συγκάλυψης ευθυνών που προέκυψαν από τις καταγγελίες Αξιωματικού του Π.Σ., διορισμένου πραγματογνώμονα για την δικαστική διερεύνηση της αδιανόητης εθνικής τραγωδίας, όπως εξελίχθηκε πρίν δύο χρόνια στο Μάτι Αττικής και είχε ως κατάληξη το θάνατο 102 συνανθρώπων μας.
          Πρόκειται για μία από τις  χειρότερες στιγμές της μακρόχρονης ιστορίας του Π.Σ., η οποία δεν μπορεί εύκολα να ξεπεραστεί στο πέρασμα όσων χρόνων και αν περάσουν. Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις που βλέπουν μετά από δύο χρόνια το φώς της δημοσιότητας όμως μας κάνουν να λυπούμαστε ακόμα περισσότερο, καθώς οι επαγγελματικές αρχές και αξίες, πάνω στις οποίες έχουμε γαλουχηθεί από την αρχή της πορείας μας στο Π.Σ. δεν συνάδουν με τέτοιου είδους φαινόμενα και μας προκαλούν αισθήματα ντροπής και μόνο.
          Εκβιασμοί, ίντριγκες, απειλές και ανίερη προσπάθεια συγκάλυψης ευθυνών συνθέτουν ένα σκηνικό πρωτόγνωρο για τα πυροσβεστικά χρονικά, την ώρα που ολόκληρη η ελληνική κοινωνία περιμένει την αλήθεια για τις πραγματικές αιτίες της φοβερής αυτής ανθρώπινης τραγωδίας.
        Ανώτατοι Αξιωματικοί του Π.Σ. που όφειλαν να αποτελούν ηγετικές προσωπικότητες, υποδείγματα για τις νεότερες γενιές των πυροσβεστικών υπαλλήλων, αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων, ανίκανοι να υπερασπιστούν τις αρχές και αξίες για τις οποίες έδωσαν τον όρκο τους.
        Κάποιοι οι οποίοι ανέμεναν ανυπόμονα την ευκαιρία να μας κατηγορήσουν και να υπονομεύσουν το έργο μας έσπευσαν να μας χαρακτηρίσουν παρακράτος, εγκληματική οργάνωση, ανίκανους και πολλά άλλα. Όλα αυτά όμως δεν αγγίζουν στο παραμικρό το σύνολο του πυροσβεστικού προσωπικού, το οποίο πιστό στον αξιακό του κώδικα, παλεύει υπό το βάρος των πολλών προβλημάτων που υπάρχουν ενάντια σε κάθε είδους απειλή για το κοινωνικό σύνολο.
      Εμείς μακριά από όλα αυτά τα φαινόμενα σήψης, συνεχίζουμε απτόητοι την πορεία μας, εκπληρώνοντας τον κοινωνικό μας ρόλο! Ταυτόχρονα όμως θεωρούμε ότι οι υπεύθυνοι όλων αυτών των ζοφερών αποκαλύψεων, θα πρέπει μέσα από την αποκάλυψη της αλήθειας να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη, ώστε να πάψει επιτέλους να λοιδορείτε ένας ολόκληρος κλάδος εργαζομένων, ο οποίος τιμάει με τον καλύτερο τρόπο την κοινωνική του αποστολή.
        Επιβάλλεται η αποκάλυψη της αλήθειας, απαιτείται η διόρθωση όλων των λαθών στη λειτουργία του πυροσβεστικού μηχανισμού!
                                          Αιωνία η μνήμη στους 102 νεκρούς συμπολίτες μας!
          
                  Ο ΓΕΝΙΚΟΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                                   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Κοτρώνης Παναγιώτης                                                                 Υφαντής Ευάγγελος


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια