Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πυροσβέστης σχολιάζει την ανακοίνωση τής Ομοσπονδίας του για την Αγιά Σοφιά

Δημοσιεύουμε κείμενο, που λάβαμε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του bloko.gr: Με αφορμή το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Ομοσπονδία Πυροσβεστών στις 24/7/20/ με τίτλο « Για την ανιστόρητη
απόφαση του Ερντογάν να μετατρέψει το αιώνιο σύμβολο την Αγία Σοφία σε τζαμί » η Ε.Α.Κ.Π. επισημαίνει ότι  η μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς, ενός μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς, σε τζαμί, από την κυβέρνηση Ερντογάν, είναι προκλητική και απαράδεκτη!

     Απαράδεκτή είναι όμως και η συγκαλυμμένη θέση της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. που θέλει να βλέπουμε το δέντρο και να χάσουμε το δάσος, αφού εθελοτυφλεί για τους ενόχους και δεν αναγνωρίζει ότι η τουρκική επιθετικότητα έχει αμερικανοΝΑΤΟικό αέρα στα πανιά της, αφήνοντας περιθώρια για εθνικιστικές και αλυτρωτικές σκέψεις που δεν έχουν σχέση με τα συμφέροντα των λαών.

     Δεν είναι μόνο ευθεία προσβολή του χαρακτήρα της Αγιάς Σοφιάς, όπως προσπαθούν να την εμφανίσουν όσοι στα λόγια την καταδικάζουν, αλλά αποτελεί έναν κρίκο στην συνολική στρατηγική της τουρκικής άρχουσας τάξης, που υποθάλπεται από τη στάση και τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ στην περιοχή. Την ίδια στιγμή, οξύνει τους θρησκευτικούς και εθνικιστικούς ανταγωνισμούς, που αξιοποιούνται από τους ισχυρούς για τη διαίρεση των λαών.

      Αξίζει να καταγραφή η επίκληση του Προεδρείου της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. στην Ευρώπη και τους θεσμούς της όσο και στον ΟΗΕ λέγοντας ότι « οφείλουν με πράξεις και όχι με λεκτικές διακηρύξεις να καταδικάσουν την προκλητική αυτή ενέργεια, επιβάλλοντας τις κυρώσεις που αρμόζουν ».  
Μόνο ως κοροϊδία μπορεί να εκληφθούν αυτές οι παραινέσεις, γιατί οι «κυρώσεις» και οι «καταδικαστικές αποφάσεις» που επιβάλλουν οι « σύμμαχες » δυνάμεις, στην ουσία «χαϊδεύουν» με τη στάση τους την τουρκική κυβέρνηση, ώστε να παραμείνει στο ευρωατλαντικό σύμφωνο και μακριά από την επιρροή της Ρωσίας. Την εξοπλίζουν με όπλα για να κινούνται οι βιομηχανίες των όπλων τους μια και η Τουρκία αποτελεί την τετάρτη παγκόσμια αγορά.
    Γι αυτό οι ευρωπαίοι « σύμμαχοι μας » αντιμετωπίζουν την Τουρκία σαν σημαντική χώρα για την ΕΕ, με την οποία  θέλουν να ενισχύσουν τις σχέσεις τους και  χαρακτηρίζουν διαφιλονικούμενα ύδατα τις ελληνικές θαλάσσιες ζώνες όπου η Τουρκία εγείρει διεκδικήσεις σε βάρος ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων. Για αυτό τον λόγο δεσμεύονται να ψάξουν μονοπάτια για την επίτευξη της τελικής συνδιαχείρισης του Αιγαίου, συμφώνα και με τις δηλώσεις του ύπατου εκπροσώπου της ΕΕ για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων και Ασφάλειας.

     Τεράστια είναι η ευθύνη που φέρουν οι κυβερνήσεις, αυτή και η προηγούμενη για την στήριξή τους στους επικίνδυνους σχεδιασμούς στου ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην περιοχή μας με την δημιουργία νέων βάσεων και ευνοϊκού κλίματος για την συνδιαχείριση στο Αιγαίο, με αποτέλεσμα να εμπλέκουν ακόμα πιο βαθιά το λαό σε επικίνδυνα μονοπάτια.

     Για όλα αυτά η Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. , μιας θέλει να έχει άποψη για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και πολύ σωστά θα πρόσθετα , ποιεί όμως την νησαν !!   



Ένας πυροσβέστης με άποψη


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια