Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ψήφιση Νόμου για την υλική συνδρομή των Περιφερειών, στις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος

Δημοσιεύουμε ανακοίνωση τής Ένωσης Ιωαννίνων: Στην συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Α.Υ.Ι με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο ΚΑΧΡΙΜΑΝΗ την 27 Σεπτεμβρίου
2019, μας γνωστοποιήθηκε πρόταση της Περιφέρειας Ηπείρου υποβληθείσα από τον Μάιο του 2017 προς τον τότε Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη, σύμφωνα με την οποία δύναται η Περιφέρεια να συνδράμει στην προμήθεια αναλώσιμων υλικών γενικά και ειδικότερα ανταλλακτικών και ελαστικών επισώτρων, υπηρεσιακών οχημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, σύμφωνα με το πρότυπο βοήθειας που υλοποιεί για τα κατά τόπους Νοσοκομεία και Κέντρα υγείας του τόπου αρμοδιότητάς της.
     Η εν λόγω πρόταση η οποία ουδέποτε αξιολογήθηκε, πολλώ δε μάλλον απαντήθηκε, προωθήθηκε εκ νέου, αυτή τη φορά μέσω της Π.Ο.ΑΣ.Υ (http://www.poasy.gr/site/index.php/el/arthra-enwsewn/enoseis-2019/item/1017-proothisi-nomothetikis-rythmisis-gia-tin-promitheia-analosimon-me-protovoulia-tis-perifereias-ipeirou) ,με το υπ. αριθμ. 59/2019 από 1/10/2019 έγγραφο της Ένωσής μας με Θέμα: «Προώθηση νομοθετικής ρύθμισης για την προμήθεια αναλώσιμων με μέριμνα της Περιφέρειας Ηπείρου».
     Αποτελέσματα των ανωτέρω ενεργειών ήταν η υλοποίηση της συγκεκριμένης πρότασης με την ψήφιση νομοθετικής ρύθμισης (ΦΕΚ Α 27/07-02-2020 του Ν.4662/2020 άρθρο 54 παρ.5).
     Από πλευράς μας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο ΚΑΧΡΙΜΑΝΗ, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ, τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχαήλ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ, τον Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ, τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ, αλλά και όλους όσους συνέβαλαν καθοριστικά έτσι ώστε η συγκεκριμένη πρόταση να γίνει νόμος του Κράτους, νόμος ο οποίος πρόκειται να διευκολύνει σημαντικά στην άμεση επίλυση λειτουργικών προβλημάτων όχι μόνο των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος στην Ήπειρο, αλλά όλων ανεξαρτήτως Πανελλαδικά μέσω των Περιφερειών.  
                                       ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ Ανέστης                ΚΙΤΣΙΟΣ Κωνσταντίνος


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια