Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Έρχονται μηνύσεις και αγωγές από άτομα που κατηγορούνται για συμμετοχή στο κύκλωμα εκβιαστών

Ένας από τους αστυνομικούς που φέρεται να είχε επαφή με δύο άτομα που κατηγορούνται για συμμετοχή στο κύκλωμα εκβιαστών, δηλώνει στο "Newpost" πως «ποινικοποίησαν ακόμη και τον καφέ που ήπιαμε».

 
Έτοιμοι να καταθέσουν μηνύσεις και αγωγές κατά Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά και κατά παντός υπευθύνου που ενεπλάκη στην υπόθεση κατάρτισης της δικογραφίας της ΕΥΠ και αφορά το κύκλωμα εκβιαστών που είχαν στήσει, ο Δημήτρης Μάλαμας και ο πρώην ΕΚΑΜίτης, Χρήστος Χατζησπύρου, που βρήκαν τον θάνατο από όπλα αντίπαλων ομάδων, είναι σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newpost, άτομα που περιγράφονται ως μέλη της εγκληματικής ομάδας, στην επίμαχη δικογραφία.  Σύμφωνα με  αυτήν, στοιχεία που συλλέχθηκαν από παρακολουθήσεις και  συνακροάσεις, στο κύκλωμα αυτό φέρονται να συμμετείχαν, δικηγόροι, αστυνομικοί, απόστρατοι και εν ενεργεία, μπράβοι, ποινικοί, άτομα που έχουν κατηγορηθεί για εκτελέσεις συμβολαίων θανάτου και πολιτικοί.

 

«Ποινικοποίησαν τις κοινωνικές μας επαφές»

 

Ένας από τους αστυνομικούς που φέρεται να είχε επαφή με δύο άτομα που κατηγορούνται για συμμετοχή στο κύκλωμα εκβιαστών, δηλώνει στο "Newpost"  πως «ποινικοποίησαν ακόμη και τον καφέ που ήπιαμε». Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει, «ποινικοποίησαν ακόμη και τον καφέ που έτυχε να πιω με κάποια άτομα, που σύμφωνα με την δικογραφία, συμμετείχαν στο κύκλωμα. Είναι δυνατόν να γνωρίζουμε όλες τις δραστηριότητες που ενδεχομένως έχει κάποιος συνάδελφος ή γνωστός»; αναφέρει και προσθέτει, «εγώ είχα δυο συναντήσεις με άτομα που φέρονται να συμμετείχαν στο κύκλωμα, όπως έμαθα όταν κλήθηκα να παραλάβω αντίγραφο της δικογραφίας. Η μια ήταν με τον Χατζησπύρου στο Καλλιμάρμαρο, μια τυχαία συνάντηση όπου μιλήσαμε για λίγο. Η άλλη συνάντηση ήταν μαζί με τρεις συναδέλφους και τον απόστρατο που φέρεται να εμπλέκεται στη υπόθεση, σε μια καφετέρια στο Γαλάτσι. Ξαφνικά είδα δημοσίευμα που με χαρακτήριζαν «ως πρίγκιπα» και ως «συνεχιστή του κυκλώματος» χωρίς κανείς να με ρωτήσει, χωρίς κανείς να σκεφτεί πως έχουμε ζωές και οικογένειες».

 

Θα αμφισβητηθεί η εγκυρότητα της δικογραφίας

 

Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, εντός του προσεχούς διαστήματος αναμένεται κάποιοι από τους εμπλεκόμενους, σύμφωνα με τη δικογραφία της ΕΥΠ, να κινηθούν νομικά προκειμένου να αμφισβητήσουν την εγκυρότητά της. Όπως σημειώνουν πηγές με γνώση της υπόθεσης «υπάρχουν σοβαρά κενά τα οποία θέτουν εν αμφιβόλω την διαδικασία. Κατ’ αρχάς η έκθεση απομαγνητοφώνησης δεν έχει υπογραφή ανακριτικού υπαλλήλου όπως προβλέπεται, ενώ δεν φαίνεται να υπάρχει εισαγγελική διάταξη για παρακολούθηση των συνομιλιών και λήψη φωτογραφιών». 

 

Εσωτερικές μετακινήσεις αξιωματικών με εντολή Χρυσοχοΐδη

 

Μετά τη γνωστοποίηση της υπόθεσης και την αποκάλυψη των λεπτομερειών της, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη προχώρησε σε εσωτερικές μετακινήσεις των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. που περιλαμβάνονται στην δικογραφία.

 

Σε διαδικασία «εσωτερικής κάθαρσης» βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ., μετά την αποκάλυψη του πορίσματος της ΕΥΠ, το οποίο έκανε λόγο για κύκλωμα διαφθοράς, στο οποίο φέρονται να συμμετέχουν πρώην και νυν αξιωματικοί της Αστυνομίας. Είναι ενδεικτικό ότι ανώτερος αξιωματικός που υπηρετούσε σε κομβική υπηρεσία, στην Αττική, μετακινήθηκε σε υπηρεσία τεχνικών Μέσων, δηλαδή σε αντικείμενο εντελώς διαφορετικό από αυτό που είχε μέχρι πρότινος. Μπορεί η συγκεριμένη κίνηση να βρήκε θετική ανταπόκριση στο… φιλοθεάμον κοινό, δεν ισχύει όμως το ίδιο και για τους αστυνομικούς, από τους οποίους η κίνηση αυτή, στερεί εν μέρει το τεκμήριο της αθωότητας τους,  και τους κάνει «δακτυλοδεικτούμενους» μεταξύ των συναδέλφων τους. Αξίζει να σημειωθεί πως η σχετική δικογραφία της ΕΥΠ, έχει συγκεντρωθεί σε 90 cd και περισσότερες από 100.000 απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που βρίσκονται στην διάθεση της Εισαγγελίας Διαφθοράς καθώς και στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Παράλληλα, έχει  κινηθεί διαδικασία και από το Εσωτερικών Υποθέσεων, προκειμένου να διαπιστωθεί αν, εκτός από τυχόν ποινικές ευθύνες που υπάρχουν, υπάρχουν και διοικητικές ευθύνες για τους αξιωματικούς οι οποίοι εμπλέκονται. Το μόνο σίγουρο πάντως, σύμφωνα με καλά γνωρίζοντες τις διαδικασίες και τις νομικές ενέργειες των εμπλεκόμενων που θα κάνουν, είναι πως η συγκεκριμένη υπόθεση θα καθυστερήσει αρκετά έως φτάσει στις δικαστικές αίθουσες και ακόμη περισσότερο να τελεσιδικήσει.

 ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΕΖΑΡΗΣ
 

 

 




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια