Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Επιστροφή στα θρανία: Τα δύο σενάρια για τη λειτουργία των σχολείων λόγω κορωνοϊού

Στα χέρια των επιστημόνων βρίσκονται οι αποφάσεις για το πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία από τον Σεπτέμβριο. Υπενθυμίζεται ότι φέτος τα σχολεία θα ανοίξουν μία εβδομάδα νωρίτερα, καθώς η
πανδημία του κορωνοϊού έχει επηρεάσει και την Εκπαίδευση.
Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στην ΕΡΤ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο και για αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των σχολείων, τα οποία θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου.

Το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει νωρίτερα, προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να αξιοποιήσουν τον χρόνο αυτό για να κάνουν επαναλήψεις.
Η υπουργός ανέφερε ότι υπάρχουν δύο εναλλακτικές για τη λειτουργία των σχολείων.
Η πρώτη είναι να ξεκινήσουν τα μαθήματα με όλους τους μαθητές κάθε τμήματος σε μία αίθουσα, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας.
Η δεύτερη εναλλακτική είναι να συνεχιστεί η εκ περιτροπής διδασκαλία με τμήματα έως 15 μαθητών και με όλα τα μέτρα προστασίας.
Το υπουργείο Παιδείας είναι έτοιμο και για τις δύο εναλλακτικές, όπως τόνισε η κ. Κεραμέως, η οποία συμπλήρωσε ότι είναι αρκετά νωρίς για να ληφθούν αποφάσεις, καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα συνεχώς αλλάζουν. Οι ειδικοί θα αποφασίσουν τον τρόπο που θα ανοίξουν τα σχολεία, όταν πλησιάζει η ώρα για το πρώτο κουδούνι.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια