Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών: Όχι στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις για τα αναδρομικά

Ανακοίνωση τής Κίνησης Αποστράτων Αστυνομικών: Όπως είναι γνωστό, με απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας επιδικάστηκαν αναδρομικά για το διάστημα από τον
Ιούνιο 2015 ως το Μάϊο 2016 που ψηφίστηκε ο νόμος-λαιμητόμος Κατρούγκαλου, στους συνταξιούχους.
Ο υπουργός οικονομικών δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί τις δικαστικές αποφάσεις και οι κυβερνητικές αποφάσεις που θα ληφθούν για την καταβολή των αναδρομικών στους συνταξιούχους θα αφορούν οριζόντια όλους, αφού εξεταστεί η ποσοτική περίμετρος. Παρά ταύτα, η κυβέρνηση αφήνει και διαχέονται σενάρια που αφορούν την καταβολή των αναδρομικών είτε με δόσεις σε βάθος πενταετίας ή εφάπαξ με ανάλογο κούρεμα του οφειλόμενου χρηματικού ποσού. Μάλιστα με την όποια νομοθετική λύση προκρίνει για τα αναδρομικά του ενδεκάμηνου, επιδιώκει να διασφαλίσει ότι θα τελειώσει οριστικά με τις διεκδικήσεις των συνταξιούχων. Ουσιαστικά η κυβέρνηση εμπαίζει τους συνταξιούχους αφού ζητά να λάβουν κουρεμένα τα δικά τους αναδρομικά ή αν τα ζητήσουν όλα- όπως δικαιούνται - να τα λάβουν και… μετά το θάνατό τους.
Πρέπει να τονιστεί ότι τα αναδρομικά, δεν μας χαρίζονται, ούτε αποτελούν κάποια αύξηση στις κουτσουρεμένες συντάξεις μας. Μας έχουν αφαιρεθεί παράνομα από το κράτος. Τα έχουμε πληρώσει όλοι οι απόστρατοι και οι συνταξιούχοι με τις κρατήσεις μας. Όπως επίσης διεκδικούμε την επαναφορά των συντάξεων μας και αυξήσεις που να ανταποκρίνονται στις δικές μας ανάγκες, καθώς και τα δώρα, την 13η και 14η σύνταξη που μας αφαίρεσαν οι κυβερνήσεις. Αυτά είναι δίκαια αιτήματά μας που οφείλει η κυβέρνηση να ικανοποιήσει και δεν παραγράφονται στη συνείδησή μας, με τη όποια καταβολή των αναδρομικών.
Οι εκτιμήσεις της ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ, σε αναμονή των κυβερνητικών αποφάσεων για τα αναδρομικά, είναι πως μόνο μέσα από τους μαζικούς διεκδικητικούς αγώνες μπορείς να πετύχεις λύσεις στα προβλήματα. Οι εξελίξεις αποτελούν μια δικαίωση για αγωνιστικό κίνημα των αποστράτων και των συνταξιούχων, τις Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις με τις οποίες συμπορευόμαστε. Αν το δρόμο των αγώνων ακολουθήσουν όλοι οι συνάδελφοι απόστρατοι μαζί με τους συνταξιούχους, αντί να κατευθύνονται αποκλειστικά στα μεγαλοδικηγορικά γραφεία που απομυζούν τις οικονομίες τους  και η παρουσία μας είναι πιο μαζική και δυναμική, είναι βέβαιο ότι η πίεση που θα ασκηθεί στην κυβέρνηση, θα είναι μεγαλύτερη και τα αποτελέσματα θα είναι ακόμη πιο θετικά.
Συνάδελφοι απόστρατοι, συνεχίζουμε μαζικά και διεκδικητικά στο δρόμο του αγώνα για την επίλυση όλων των προβλημάτων μας, βάζοντας πρώτα τις δικές μας ανάγκες. Λέμε όχι στις κυβερνητικές  μεθοδεύσεις για τα αναδρομικά. Όταν η κυβέρνηση δίνει δισεκατομμύρια δώρα στο μεγάλο κεφάλαιο δεν έχει κανένα δικαίωμα να μας στερήσει αυτά που μας ανήκουν. Καταβολή στους απόστρατους και συνταξιούχους όλων των αναδρομικών, τώρα!
ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια