Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η Ένωση Αξιωματικών Αττικής στους αυριανούς Υπαστυνόμους με χρήσιμα "δώρα" - Η εκπαιδευτική αλλαγή δεν γίνεται με πισωγυρίσματα και σπασμωδικές κινήσεις


Ανακοίνωση τής Ένωσης Αξιωματικών Αττικής: Την Πέμπτη 25 Ιουνίου ως Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής βρεθήκαμε στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας και είχαμε τη χαρά να συναντήσουμε τον Διοικητή της Σχολής Ταξίαρχο κ. ΚΑΛΟΓΗΡΟ Χαράλαμπο και τους τεταρτοετείς Δόκιμους Υπαστυνόμους και να συνομιλήσουμε μαζί τους.
Ακούσαμε προσεκτικά την περιγραφή του κ. Διοικητή για τη δύσκολη και πρωτόγνωρη εκπαιδευτική χρονιά που βίωσαν λόγω της πανδημίας από τον Covid-19 καθώς και  την αγωνία του για την επιβεβλημένη εκπαιδευτική αλλαγή που πρέπει να γίνει πράξη, προκειμένου οι νεοξερχόμενοι Αξιωματικοί να μπορούν να ανταποκρίνονται στα νέα δεδομένα για μία σύγχρονη Αστυνομία ως αυριανοί ηγέτες και άξιοι συνεχιστές του ένδοξου Σώματος.
Από τη συνομιλία μας με τους Δόκιμους έγινε αισθητή η αγωνία τους για την τοποθέτηση τους ως νεοξερχόμενοι Αξιωματικοί.  Η καταστρατήγηση της τοποθέτησης τους σε ορισμένες Υπηρεσίες μόνο μέσω μίας «συνέντευξης» με πολλά «παράθυρα» και «παρεμβάσεις» και όχι αξιοκρατικά σύμφωνα με τα μόρια που συγκεντρώνει ο κάθε νεοξερχόμενος Αξιωματικός τους προβληματίζει και τους στεναχωρεί. 


Ως Ένωση τους ευχηθήκαμε να έχουν μία καλή υπηρεσιακή πορεία με γνώμονα την προσφορά του πολύτιμου αγαθού της ασφάλειας στην κοινωνία, τηρώντας πάντα το Σύνταγμα και τους νόμους του Κράτους, να τιμήσουν τον όρκο τους και να μην ξεχάσουν ποτέ ότι είναι Αξιωματικοί με ξεκάθαρο ρόλο και υποχρεώσεις.
Τους υπενθυμίσαμε ότι ως Ένωση θα είμαστε αρωγοί στη δύσκολη προσπάθεια τους και προσφέραμε σε κάθε Δόκιμο το πόνημα του Τριανταφύλλου Κωνσταντίνου με θέμα «Αστυνομική Προανάκριση» που εκδόθηκε και ανανεώθηκε, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, το τ.ε.  Είναι ένα χρήσιμο και απαραίτητο βοήθημα για τα ανακριτικά τους καθήκοντα.
,
Η επίσκεψη μας αυτή, συνέπεσε με το άκουσμα μιας εισήγησης προς την πολιτική μας ηγεσία για την τροποποίηση της ακαδημαϊκής φοίτησης των Δοκίμων Υπαστυνόμων και την επαναφορά του αναχρονιστικού και ξεπερασμένου εσώκλειστου για τα πρώτα τρία χρόνια φοίτησης στη Σχολή.
Θεωρούμε ότι η εκπαιδευτική αλλαγή δεν γίνεται με πισωγυρίσματα και σπασμωδικές κινήσεις.  Χρειάζεται διάλογος μόνο με τους αρμόδιους και τους ειδικούς. Για να μεταλλαχθεί η Σ.Α.Ε.Α. σε πραγματική ανώτατη πανεπιστημιακή σχολή εφάμιλλη των Α.Ε.Ι. της χώρας μας θα πρέπει να υπάρχει η διάθεση για πραγματικές και ουσιαστικές αλλαγές.
Ως Ένωση Αξιωματικών συνεχίζουμε τις προσπάθειες και τους αγώνες μας χωρίς φωνασκίες και ιδιοτέλεια.



Για το   Δ.Σ.

Ο

Ο
ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΥ Κανέλλος

ΜΑΝΤΖΙΩΡΟΣ Ευάγγελος


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια