Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Παναγιώτης Στάθης: Ο επίμονος ανακριτής κος Μαρνέρης

Του ασκήθηκε σφοδρή κριτική από όλους. Και από αυτή εδώ την ιστοσελίδα. Πως επί 1 χρόνο – από τον Μάρτιο του 2019 που ασκήθηκε η δίωξη – δεν έχει κάνει τίποτα. Πως καθυστερεί και δεν
αποδίδει ευθύνες για την τραγωδία στο Μάτι. Υποβλήθηκε αίτημα να του πάρουν τη δικογραφία και να ανατεθεί σε ειδικό εφέτη ανακριτή. Προκλήθηκαν αντιδράσεις όταν η Ολομέλεια Εφετών αρνήθηκε. Και από αυτή εδώ την ιστοσελίδα.
Mea coulpa.
Ευτυχώς που οι εφέτες δεν είχαν καμία όρεξη να ασχοληθούν με τη δικογραφία και την πρώτη φορά δεν σχημάτισαν απαρτία (άκουσον άκουσον) και τη δεύτερη αρνήθηκαν. Γιατί τελικά θα ήταν ατυχής συγκυρία, όπως αποδεικνύεται, να πάρουν τη δικογραφία από τον 6ο τακτικό ανακριτή Αθανάσιο Μαρνέρη.
Αθόρυβα αλλά με πολύ «νομικό κρότο» ο ανακριτής επί 1 χρόνο ετοίμαζε μια βόμβα στα θεμέλια της δημόσιας διοίκησης της χώρας και του ίδιου του πολιτικού συστήματος.
Όχι επί σκοπώ βέβαια. Αλλά συλλέγοντας στοιχεία χωρίς να υπολογίζει σκοπιμότητες, βαθμούς, επιρροές κλπ.
Κι όταν τα στοιχεία βοούσαν- επαρκείς ενδείξεις όπως λέει , όχι βέβαια αποδείξεις- έκανε το επόμενο βήμα (εις διπλούν) ζητώντας να υπάρξει δίωξη για κακούργημα.
Μάλιστα περιγράφοντας – στο δεύτερο αίτημα – τις διαφαινόμενες ή καταγγελλόμενες δραστηριότητες της κορυφής της ιεραρχίας του Πυροσβεστικού Σώματος μιλάει – σε ελεύθερη απόδοση – για το δραστικό εναγκαλισμό με την καρέκλα και τον υπέρ πάντων αγώνα κάποιων να αποσείσουν ευθύνες. Το χειρότερο (θα φανεί αν είναι έτσι) σε κάποιες περιπτώσεις πρωτοστατεί ως επιδίωξη ακόμα και την ώρα της μάχης.
Καρέκλα vs ανθρώπινες ζωές: Αδυνατώ να το πιστέψω και ελπίζω – ειλικρινά – να αποδειχτεί πως σε καμία περίπτωση δεν είναι έτσι. Ειλικρινά..




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια