Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Άρθρο του Προέδρου της ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ Τ.Δ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, για τα 55 χρόνια από την ίδρυση του Εθνικού Τμήματος

Άρθρο του Προέδρου της ΙΡΑ Θεσσαλονίκης: Η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών είναι η μεγαλύτερη παγκόσμια οργάνωση Αστυνομικών χωρίς διακρίσεις βαθμών, χρώματος, θρησκείας και
γλώσσας.
Αποτελείται από 67 κράτη μέλη με περισσότερους από 365.000 αστυνομικούς.
Σκοπός είναι η δημιουργία σχέσεων φιλίας  αλληλεγγύης και αμοιβαίας εξυπηρέτησης μεταξύ των μελών της και των οικογενειών τους καθώς και η οργάνωση εκδηλώσεων, οι οποίες συμβάλλουν σε πνευματική, πολιτιστική και επαγγελματική ανάπτυξη τους, με τις αρχές που διέπουν την Ένωση.
Πριν από 55 χρόνια, την 29-9-1965 στη Βαρκελώνη κατά την διάρκεια των εργασιών του 6ου Διεθνούς Εκτελεστικού Συμβουλίου (ΙΕC) αποφασίσθηκε η έγκριση και η ίδρυση του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών .
Το Ελληνικό Εθνικό Τμήμα αποτέλεσε το 18o Εθνικό Τμήμα στην παγκόσμια οικογένεια της Ένωσης.
Η πίστη στην ιδέα, την φιλία, την αγάπη και την συναδελφικότητα, δυνάμωνε σιγά - σιγά την αύξηση των μελών.
Οι προσπάθειες του αείμνηστου Αντωνίου ΔΕΜΕΣΤΙΧΑ, του Κωνσταντίνου ΒΑΣΙΛΑΚΗ κ.α., με δράση που ανέπτυξαν οργανώνοντας Εθνικές και Διεθνείς εκδηλώσεις και με την συμμετοχή πολλών μελών χαλύβδωσαν την Ένωση.
Άξιοι συνεχιστές ο αείμνηστος  Κων. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ, ο Κων.ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ,  ο Χρήστος ΚΟΝΤΑΚΟΣ, ο αείμνηστος Γιώργος ΚΑΤΣΑΡΟΠΟΥΛΟΣ που διατέλεσε εκτός από Πρόεδρος του Εθνικού Τμήματος και Παγκόσμιος ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ, ο Γιάννης ΠΑΝΟΥΣΗΣ ως αναπληρωτής ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ του Διεθνούς Εκτελεστικού Συμβουλίου, ο εκλεγείς στο τελευταίο Παγκόσμιο Συνέδριο της Κροατίας Κυριάκος ΚΑΡΚΑΛΗΣ στη θέση του Παγκόσμιου Αντιπροέδρου και στις τρείς τελευταίες συνεχόμενες θητείες ως Προέδρου του Εθνικού Τμήματος  ο Γιάννης ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗΣ, οι οποίοι με σταθερά βήματα, οδήγησαν την Ένωση στην ολοκλήρωση και την κατάταξαν σε Εθνικό και διεθνές επίπεδο σε πολύ υψηλή θέση (έβδομη παγκοσμίως σε αριθμό μελών και πέμπτη σε αριθμό δραστηριοτήτων).
Ύψιστη τιμή για το Εθνικό Τμήμα υπήρξε η απόδοση του IPA WORLD PRIZE το 2016, στο παγκόσμιο συνέδριο της Νέας Ζηλανδίας για την ανεκτίμητη κοινωνική προσφορά στο μεταναστευτικό πρόβλημα.
Ο αριθμός των μελών, πλέον, σε εθνικό επίπεδο ανέρχεται σε πάνω από 11.000 αστυνομικούς σε 54 ενεργές τοπικές διοικήσεις της Επικρατείας.
Η ανάληψη συνεργασιών με αξιόπιστους φορείς της κοινωνίας των πολιτών έχουν στόχο την ουσιαστική βελτίωση του οικονομικού και κοινωνικού επιπέδου.
Ειδικότερα επιδιώκεται η ενίσχυση και η υλοποίηση προγραμμάτων σε καίριους τομείς της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της κοινωνικής φροντίδας πρόνοιας και αλληλεγγύης, της εκπαίδευσης και κατάρτισης, της προστασίας του περιβάλλοντος.
Οι θεμελιώδης αρχές και αξίες της IPA, οι οποίες κατόπιν προτάσεως του Ελληνικού Τμήματος υιοθετήθηκαν από το 37ο Παγκόσμιο Συνέδριο το 2011 στο Βουκουρέστι, και είναι οι εξης:
ΦΙΛΙΑ
ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ
ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
ΕΝΟΤΗΤΑ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΤΗΤΑ
ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ
Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ειδικότερα σήμερα αποτελεί την απόδειξη στην διαμορφωθείσα νέα εποχή για την στροφή με ευαισθησία στα κοινωνικά δρώμενα.
Η μόνιμη και συνεχής επιμόρφωση, η ανταλλαγή  στις απόψεις, στις γνώσεις, στις εμπειρίες, στα πολιτιστικά δρώμενα και στις επιρροές που απορρέουν από αυτά, στις ψυχαγωγικές εκδηλώσεις  δίνουν  διέξοδο, απαντήσεις, νέες προεκτάσεις και πρώτο ρόλο στην Αστυνομία και στους Αστυνομικούς μέλη μας.
Είμαστε χρήσιμοι και συμβάλλουμε στην καθιέρωση αξιών αλληλεγγύης, αδελφοσύνης, φιλίας, ανεκτικότητας και διάδοσης του Πανανθρώπινου Ελληνικού Πολιτισμού.
Η Ένωσή μας διαχρονικά είχε μια απίστευτη ανάπτυξη και την οποία πρέπει να διαφυλάξουμε με όλες τις δυνάμεις και να την συνεχίσουμε με αμείωτο ρυθμό, πάντα πιστοί στις ιδέες της και του ΥΠΗΡΕΤΩ ΔΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ.
Είμαστε έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε στις καινούργιες προκλήσεις ενωμένοι σαν μια γροθιά, εργαζόμενοι σκληρά με συγκεκριμένο πλάνο προσφοράς για την ανάδειξη του έργου μας.
SERVO PER AMIKECO (Υπηρετώ δια της φιλίας)
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΗΣ Χριστόδουλος
Πρόεδρος Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Τ.Δ. Θεσσαλονίκης




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια