Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ορκωμοσία νέων Ανθυποπυραγών της 45ης εκπαιδευτικής σειράς τάξεως 2020 «Πυροσβέστης Φωτεινόπουλος Αναστάσιος»

Τα πτυχία στους νέους Ανθυποπυραγούς παρέδωσε η Α.Ε. η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη
Χρυσοχοΐδη, ως εκπροσώπου της κυβέρνησης, του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου, του Αν. Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γεωργίου- Μάριου Καραγιάννη, του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη και του Διοικητή της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Υποστράτηγου ΠΣ Εμμανουήλ Δαμουλάκη, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020, στην Πυροσβεστική Ακαδημία, στην Κάτω Κηφισιά.
Στην τελετή χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού Κύριλλος, παρουσία του Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη Ταξίαρχου Νεκτάριου Κιούλου.
Με την παρουσία τους τίμησαν την τελετή, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Δημήτριος Καιρίδης, ο Βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Αντώνης Μυλωνάκης, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Κωνσταντίνος Τσουβαλάς, ο Αρχηγός Γ.Ε.Α. Αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ο Αρχηγός Γ.Ε.Σ. Αντιστράτηγος Λαλούσης Χαράλαμπος, ο Αρχηγός Γ.Ε.Ν. Αντιναύαρχος Πετράκης Στυλιανός, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης.
Από πλευράς Πυροσβεστικού Σώματος παρέστησαν, ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος, ο Επιτελάρχης του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Αλέξιος Ράπανος, ο Προϊστάμενος Κλάδου Επιχειρήσεων Υποστράτηγος ΠΣ Γεώργιος Πουρναράς, ο Προϊστάμενος Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης Υποστράτηγος ΠΣ Χιώνης Χαράλαμπος, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Αττικής με έδρα την Αθήνα Υποστράτηγος ΠΣ Χρήστος Λάμπρης καθώς και Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος.
Οι νέοι Ανθυποπυραγοί παρέδωσαν την σημαία της Σχολής στους 3ετείς Δοκίμους Ανθυποπυραγούς και έδωσαν τον καθιερωμένο όρκο.
Στη συνέχεια, ο Διοικητής της Σχολής Ανθυποπυραγών, Αρχιπύραρχος Δημήτριος Καλιανιώτης ανέγνωσε την ημερήσια διαταγή, απευθυνόμενος στους νέους Αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων, τα εξής: «…η 45η εκπαιδευτική σειρά που αποφοιτά σήμερα, φέρει το όνομα του αδικοχαμένου πυροσβέστη Αναστάσιου Φωτεινόπουλου, που έχασε τη ζωή του κατά την εκτέλεση του καθήκοντος στους αεροπορικούς βομβαρδισμούς του Πειραιά, στις 11 Ιανουαρίου 1944, την ώρα που συμμετείχε σε κατάσβεση πυρκαγιάς. Επιτρέψτε μου να σας διαβεβαιώσω, ότι οι τριάντα επτά 37 Νέες και Νέοι Ανθυποπυραγοί, που αποφοιτούν σήμερα, ανταποκρίθηκαν επάξια στις δοκιμασίες και τις απαιτήσεις της Σχολής, και πλέον είναι έτοιμοι να εκτελέσουν πλήρως και αποτελεσματικά τα νέα τους καθήκοντα, για την εξασφάλιση της προστασίας της ζωής και της περιουσίας των πολιτών και του Κράτους. Με τη βεβαιότητα ότι θα φανείτε αντάξιοι των προσδοκιών της Πολιτείας και των Παραδόσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, σας συγχαίρω για την ευδόκιμη αποφοίτησή σας, σας αποχαιρετώ από την Σχολή και σας εύχομαι, να έχετε ατομική και οικογενειακή υγεία και ευτυχία, λαμπρή σταδιοδρομία και πραγμάτωση όλων των προσδοκιών σας».
Μετά το πέρας της τελετής, παρουσία του Διοικητή της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Υποστράτηγου ΠΣ Εμμανουήλ Δαμουλάκη, οι Νέοι Ανθυποπυραγοί προσέφεραν συμβολικό δώρο στην Α.Ε. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ως ένδειξη σεβασμού για την ύψιστη τιμή που προσέδωσε με την παρουσία της στη Σχολή Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος.
Επιπλέον, στην τελετή ορκωμοσίας των νέων Ανθυποπυραγών παραβρέθηκαν, επίτιμοι Αρχηγοί και Υπαρχηγοί του Πυροσβεστικού Σώματος, Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών σωματείων και φορέων, καθηγήτριες και καθηγητές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, καθώς και συγγενείς και φίλοι των νέων Ανθυποπυραγών.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια