Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η ΙΡΑ Καρδίτσας στην 3η εβδομάδα δράσης ΙΡΑ

Διαβάστε την ανακοίνωση:

           Για μια ακόμη χρονιά η τοπική διοίκηση Καρδίτσας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών ήταν πιστή στο ραντεβού της και μαζί με τις περισσότερες τοπικές διοικήσεις της χώρας υποστήριξαν την 3η εβδομάδα δράσης του ελληνικού εθνικού τμήματος ΙΡΑ, με ποικιλία δράσεων. Βέβαια, οι περιορισμοί που προέκυψαν και ισχύουν ακόμη λόγω της πανδημίας, δεν επέτρεψαν η φετινή εβδομάδα να είναι εξίσου εντυπωσιακή και με μεγάλο όγκο δράσεων όπως ήταν οι δύο προηγούμενες.
 
 

        Το ξεκίνημα πάντως για την τοπική μας ήταν πολύ ευχάριστο και πρωτότυπο για τους συμμετέχοντες και αυτό γιατί, σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο Μαυρομματίου «Γ. Καραϊσκάκης», είχαμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στα … χνάρια του Καραϊσκάκη. Με χώρο συγκέντρωσης την κεντρική πλατεία του Μαυρομματίου, γενέτειρας του μεγάλου  μας Ήρωα, όπου δεσπόζει ο έφιππος ανδριάντας του, οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν αρχικά το Μουσείο του Γεωργίου Καραϊσκάκη που βρίσκεται λίγα βήματα πιο πέρα. Εκεί, ο αεικίνητος πρόεδρος του Συλλόγου Δημήτρης Γιώτης περιέγραψε γλαφυρά τη ζωή του Αρχιστρατήγου και με καμάρι παρουσίασε την πλούσια συλλογή του Μουσείου, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον ατομικό οπλισμό του και προσωπικά αντικείμενα και επιστολές γραμμένες στο δικό του, αυθεντικό και υπερήφανο στυλ. Στη συνέχεια, μικροί και μεγάλοι ξεκίνησαν την πεζοπορική διαδρομή που περιλάμβανε ως στάσεις το εξωκκλήσι της Αγίας Αικατερίνης, την Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου και φυσικά τη σπηλιά, όπου γεννήθηκε ο «Γιος της Καλογριάς». Με μεριμνά της τοπικής και του συνδιοργανωτή συλλόγου, κατά τη διάρκεια της διαδρομής είχε οργανωθεί πικ νικ, με νόστιμα σνακ και δροσερούς χυμούς και νερά.
 
 

         Στα πλαίσια της εβδομάδας δράσης διοργανώθηκε και η 2η τακτική αιμοδοσία για το 2020. Η ΙΡΑ Καρδίτσας σταθερά τα τελευταία χρόνια διοργανώσει τρεις αιμοδοσίες ετησίως και προωθεί συνειδητά την εθελοντική αιμοδοσία.        

 


        Η κορύφωση, φυσικά, των εκδηλώσεων ήρθε με την τέλεση της καθιερωμένης αρτοκλασίας προς τιμή του Αποστόλου Παύλου, προστάτη του ελληνικού εθνικού τμήματος ΙΡΑ. Αυτή τη φορά ο πανηγυρικός εσπερινός πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 28 Ιουνίου, στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων, που βρίσκεται σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον στο χωρίο Πορτίτσα και ανήκει στην Εξωτερική Ορθόδοξη Ιεραποστολή Καρδίτσας, όπου προεδρεύει ο κ. Δημήτριος Καλλιαντζής. Ο εσπερινός τελέστηκε από τον πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Μητρόπουλο, Ηγούμενο της Μονής Σπηλιάς και επίτιμο μέλος μας. Παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Διευθυντής Αστυνομίας Καρδίτσας, Ταξίαρχος κ. Θωμάς Καρανάσιος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καρδίτσας, κ. Σωκράτης Μαυρογιώργος και ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων, κ. Αριστοτέλης Τσιόγκας, με μέλη των Συμβουλίων τους.

           Τέλος, η αυλαία της 3η εβδομάδας δράσης έπεσε με τη διεξαγωγή της γενικής συνέλευσης και εν συνεχεία των εκλογών για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής της ΙΡΑ Καρδίτσας. Η διεξαγωγή των αρχαιρεσιών είναι η κορυφαία στιγμή της θητείας σε όλους τους συλλόγους και γιορτή της Δημοκρατίας. Μέσα σε ευχάριστο κλίμα ομοψυχίας και με παντελή απουσία αντεγκλήσεων, τα μέλη μας προσήλθαν και ψήφισαν τους υποψηφίους εκφράζοντας την ικανοποίηση τους για την πορεία της τοπικής μας διοίκησης και τις προσδοκίες τους για το μέλλον.

            Με την ολοκλήρωση της 3ης εβδομάδας δράσης, η τοπική μας διοίκηση ευχαριστεί όλους όσοι ενίσχυσαν με την παρουσία τους τις δράσεις μας και εύχεται σε όλους καλό καλοκαίρι!

           

‘Servo per amikeco’

‘Υπηρετώ δια της φιλίας’

 






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια