Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

28 κιλά κοκαΐνη με στάμπα εντόπισε η Δίωξη Ναρκωτικών σε αυτοκίνητο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)


Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εντοπίστηκαν βραδινές ώρες χθες (Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020) στην Αθήνα, μετά από οργανωμένη αστυνομική
επιχείρηση, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη αυτοκινήτου, πάνω από (28) κιλά κοκαΐνης.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο έρευνας για τη σύλληψη (2) ημεδαπών, μελών διεθνούς κυκλώματος που δραστηριοποιείται στην εισαγωγή στην Ευρώπη μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης.

Για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό τους προηγήθηκε κατάλληλη ανάλυση και διασταύρωση πληροφοριακών δεδομένων, εξακρίβωση χώρων, στοιχείων ατόμων και δημιουργία ατομικού "προφίλ" (profiling), ενώ πιστοποιήθηκε η δράση τους στην εισαγωγή και μεταφορά από την Ολλανδία μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης με σκοπό την περαιτέρω διάθεσή της στη χώρα μας.

Ακολούθησε η αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία εντοπίστηκε ο ένας ημεδαπός να μεταφέρει, για λογαριασμό του έτερου ημεδαπού, επιμελώς κρυμμένες, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους (κρύπτες) στα κάτω και πλαϊνά μέρη αυτοκινήτου, ιδιοκτησίας του, (24) νάιλον συσκευασίες κοκαΐνης, συνολικού μικτού βάρους (28) κιλών και (35) γραμμαρίων.

Σημειώνεται ότι, οι συσκευασίες ήταν περιτυλιγμένες εσωτερικά με ειδικό καρμπόν προς αποφυγή εντοπισμού από συσκευές ανίχνευσης, ενώ το λογότυπο «555» πιστοποιεί ότι πρόκειται για υψηλής καθαρότητας κοκαΐνη, παρασκευασμένη σε χώρα στην Λατινική Αμερική.




Επιπρόσθετα, κατά την επιχείρηση, συνελήφθησαν ακόμα (2) ημεδαποί για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, για τους οποίους η εμπλοκή τους στην υπόθεση εξετάζεται.


Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

(28) κιλά και (35) γραμμάρια κοκαΐνη,

(3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,
περίστροφο και (26) φυσίγγια,

(550) ευρώ,
ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και

(12) κινητά τηλέφωνα.

Από την μεθοδολογία δράσης και τον τρόπο μεταφοράς και απόκρυψης ναρκωτικών προκύπτει η επαγγελματική τους κατάρτιση στη διακίνηση ναρκωτικών, με τα προσδοκώμενα κέρδη μόνο από την κατασχεθείσα ποσότητα να ξεπερνούν το (1.200.000) ευρώ.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για -κατά περίπτωση- αδικήματα της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων, οδηγούνται στον αρμόδιο Εισαγγελέα.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια