«Λουκέτο» και «καμπάνα» 15.000 ευρώ σε μαγαζί στην παραλιακή του Ηρακλείου


Νέοι έλεγχοι στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος την Παρασκευή και το Σάββατο στο Ηράκλειο.
 

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, οι έλεγχοι έγιναν από κλιμάκιο στο οποίο συμμετείχαν στελέχη της Ανεξάρτητης Αρχής Διαφάνειας, η Δημοτική Αστυνομία και η τοπική ΕΛ.ΑΣ.
 

Όπως δήλωσε στο cretapost o Προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Μαρίνος Παττακός το βράδυ του Σαββάτου οι έλεγχοι συνεχίστηκαν καθ’ όλο το μήκος της παραλιακής λεωφόρου του Ηρακλείου. οι έλεγχοι οδήγησαν στο «λουκέτο» μίας επιχείρησης για 15 ημέρες ενώ βεβαιώθηκε και πρόστιμο 15.000 ευρώ.
 

Ειδικότερα ελέγχθησαν 10 επιχειρήσεις, εκ των οποίων στη μία που επιβλήθηκε πρόστιμο, υπήρχαν περισσότεροι πελάτες από τον προβλεπόμενο αριθμό με βάση τα τετραγωνικά του καταστήματος ενώ εντοπίστηκαν και άλλες παραβάσεις σε σχέση με τα μέτρα που κάθε επιχείρηση οφείλει να τηρεί.
 

Μια ημέρα πριν, σύμφωνα με τον κ. Παττατο, έγιναν έλεγχοι στο κέντρο του Ηρακλείου όπου ελέγχθησαν 8 καταστήματα ενώ δε βεβαιώθηκε καμία απαράβαση
 

Σύμφωνα με τον κ. Παττακο δεν είναι γνωστό πότε θα συνεχιστούν και με ποια συχνότητα καθώς τα στελέχη της  Ανεξάρτητης Αρχής Διαφάνειας προχωρούν στους ελέγχους αυτούς απροειδοποίητα.
 

Πριν από μία εβδομάδα είχαν κλείσει 3 καταστήματα στο κέντρο του ηρακλείου τα οποία άνοιξαν μετά από απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ηρακλείου.