Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κύριε Χαρδαλιά: Αυτή είναι η αναδιοργάνωση του ΠΣ;-Toυ Ανδριανού Γκουρμπάτση

Πρόσφατα με τον Ν. 4662/2020 επιχειρήθηκε, εκτός άλλων, η αναδιοργάνωση του ΠΣ, μια αναδιοργάνωση που στο παρελθόν πολλές φορές είχε και πάλι επιχειρηθεί. Σήμερα (29 Ιουνίου
2020)

σε βραδινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA είδα ένα θλιβερό και πρωτόγνωρο για το ένδοξο ΠΣ θέαμα. Συγκεκριμένα ο Υποστράτηγος ΠΣ, Συντονιστής μεγάλης Περιφέρειας, ως αχθοφόρος, - μαζί με άλλα στελέχη του Σώματος - συγκέντρωνε τις έντυπες σε ειδική φόρμα δηλώσεις, σύμφωνα με σχετικό πρωτόκολλο για τον COVID - 19, όσοι έρχονται με πτήσεις στα αεροδρόμια της χώρας και εν προκειμένω της Θεσσαλονίκης, αντί να ασχολείται με τα κυρίως καθήκοντα του. Αυτό είναι κατάντια, αφού ισοπεδώνεται η ιεραρχία του Σώματος και όλο το πυροσβεστικό προσωπικό ασκεί τα ίδια καθήκοντα, ενώ αποδεικνύεται ότι οι Συντονιστές δεν έχουν κάτι πιο σημαντικό επιχειρησιακά να κάνουν.

κ. Υφυπουργέ,
Το προαναφερόμενο έργο περιλαμβάνεται στις αρμοδιότητες του ΠΣ και έχει προστεθεί στα νέα καθήκοντα των Υποστρατήγων του ΠΣ, σύμφωνα με τον Ν. 4662/2020 ή αυτοβούλως ο εν λόγω Υποστράτηγος, μη έχοντας τι άλλο να πράξει και βλέποντας τον τηλεοπτικό φακό είπε να φωτογραφηθεί για να φανεί στη Ηγεσία, ότι προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο έργο κι έτσι να είναι αρεστός για τις επόμενες κρίσεις; Αυτή είναι η αναδιοργάνωση που οραματιστήκατε και επιδιώξατε με τον Ν. 4662/2020; Θα σας πρότεινα λοιπόν αντ΄ αυτού του έργου - που εν τέλει δεν είναι στην αρμοδιότητα του Σώματος (ξένο έργο), κάτι πιο ουσιαστικό επιχειρησιακά και στο πλαίσιο της αποστολής του Σώματος, το οποίο θα έπρεπε ήδη να σας έχει προβληματίσει, έτσι ώστε να έχετε δώσει έγκαιρα εντολή στο Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας ν΄ ασχοληθεί μαζί με την Ηγεσία του ΠΣ, προκειμένου να διαπιστωθεί άμεσα - χτες -, αυτό που ενδιαφέρει το κοινωνικό σύνολο, και φορολογείται για να του προσφέρει το Κράτος δια του ΠΣ ασφάλεια της ζωής και περιουσίας του από τις πυρκαγιές, είναι το εξής ερώτημα: <<ΓΙΑΤΙ ΦΕΤΟΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΘΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΣΤΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ;>>. Γνωρίζετε ότι μέχρι σήμερα (το πρώτο εξάμηνο του 2020) έχουν χάσει τη ζωή τους από αστικές πυρκαγιές (39) συνάνθρωποί μας, όταν ο μέσος ετήσιος αριθμός των ατόμων που έχασαν τη ζωή τους από αστικές πυρκαγιές την τελευταία δεκαετία (2010 - 2019) είναι μόλις (29) άτομα, ενώ μέχρι το τέλος του έτους εκτιμάται ότι θα διπλασιαστεί ο θλιβερός αυτός αριθμός. Σημειώνεται δε ότι τα περισσότερα θύματα έχουν χάσει τη ζωή τους σε περιοχές αρμοδιότητας του προαναφερόμενου Υποστράτηγου, με πολλά από αυτά στη Θεσσαλονίκη. Το ως άνω θλιβερό για τη χώρα γεγονός θα έπρεπε ήδη ως Ηγεσία του ΠΣ να σας έχει απασχολήσει και να βρεθεί η αιτία και να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες, έτσι ώστε να μην ξαναθρηνήσουμε άλλα θύματα από πυρκαγιές. Δεν είναι αναδιοργάνωση του Σώματος να συλλέγουν οι Στρατηγοί του ΠΣ τις έντυπες σε ειδική φόρμα δηλώσεις των ταξιδιωτών που φτάνουν με διάφορες πτήσεις στα αεροδρόμια της χώρας, ούτε να κάνουν ιχνηλατήσεις κρουσμάτων. Αυτό είναι έργο άλλων Υπηρεσιών και όχι του ΠΣ. Όταν θα ξεσπάσει καμία καταστροφική δασική πυρκαγιά θα δηλώνετε όλοι (Ηγεσία και Συνδικαλιστές) ότι είχαμε έλλειψη προσωπικού.

Επίσης δεν είναι αναδιοργάνωση του ΠΣ η διάλυση της ΔΑΕΕ, με αφορμή την πανδημία. Γνωρίζετε ότι το μισό προσωπικό της ΔΑΕΕ, αντί να ασχολείται με την εξιχνίαση των εμπρησμών, μάλιστα τώρα που ήδη είμαστε στην αντιπυρική περίοδο και ξεκίνησαν οι δασικές πυρκαγιές, ασχολείται με την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων COVID - 19.

Θα πρέπει να σταματήσετε την κατηφόρα του ΠΣ και να γίνει πραγματική αναδιοργάνωση, χάριν του κοινωνικού συνόλου και όχι για την εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια