Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Χθες μπράβο, σήμερα μετακίνηση... Η ΕΛΑΣ mafia και το ατόπημα του αρχηγού

Υπάρχει διαφθορά στην ελληνική αστυνομία; Αναντίλεκτα. Και δεν αναφερόμαστε στα χαμηλά στρώματα που "βιοπορίζονται" ανακόλουθα με έργω κ' ουκέτι μύθω. Στο bloko.gr έχουμε
κάνει το πολιτικό ατόπημα να χαρακτηρίσουμε τα υψηλά -δεν γενικεύουμε- στρώματα της ΕΛΑΣ ως την κορυφή στην πυραμίδα της ελληνικής μαφίας. Κι όταν λέμε ΕΛΑΣ, συμπεριλαμβάνουμε αυτονόητα και την ΚΥΠ. 

Και πως λειτουργεί η ΕΛΑΣ mafia; Δια μέσω της greek mafia και σε μία ακτινωτή βουστροφηδόν συναρμολόγηση με την πολιτική - ανεξαρτήτως χρώματος- την επιχειρηματικότητα, τη δικαιοσύνη και στο βάθος την εκκλησία ως πλυντήριο. Όλος ο καλός κόσμος.

Δεν ξέρουμε εάν όλοι όσοι αναφέρονται στην πολύκροτη δικογραφία της ΚΥΠ έχουν την οποιαδήποτε σχέση με τη διαδρομή στους μονόλιθους της διαπλοκής. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι πως εάν είναι και οι μνημονευόμενοι, δεν είναι μόνο αυτοί.

Και μάλιστα, από πληροφορίες γνωρίζουμε ή συνάγουμε, πως η εξουδετέρωση, φυσική και ηθική, αποσκοπεί ως αυτοσκοπός κάπου. Το ερευνούμε, γιατί δεν μπορεί να γίνει ακόμη αντιληπτό ποιος ο λόγος να εμπλέκεις τώρα, μία σειρά αξιωματικών που έχουν αποκτήσει την  ιδιότητα του πρώην. Και από τους πρώην μόνο έναν η κυπατζίδικη δικογραφία τον εξαιρεί συστηματικά.

Αλήθεια και παρεμπιμπτόντως. Η δικογραφία ναι μεν στήθηκε με αφορμή τον μακαρίτη Σπύρο Παπαχρήστο, όμως πουθενά δεν υπάρχουν συνομιλίες ή φωτογραφίες του. Γιατί; Μήπως επειδή θα υπήρχε σειρά από άλμπουμ με υπουργούς, πολιτικούς, δικαστές, επιχειρηματίες, εκδότες, δημοσιογράφους, εκκλησιαστικούς κοκ; Όλος ο καλός κόσμος. Πως γίνεται ο άξονας της έρευνας να είναι ένα πρόσωπο, αλλά να μην αναφέρεται πουθενά;

Πάμε και σ' ένα άλλο πως γίνεται. Τα σαΐνια έβλεπαν μπροστά στα μάτια τους να συντελούνται κακουργηματικού χαρακτήρα πράξεις, αλλά αλλοιθώριζαν και δεν προχώρησαν σε έστω μία αυτόφωρη σύλληψη. Δεν συνιστά παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας η αβλεψία; Δεν θα σταθούμε εάν το υλικό που διαβιβάστηκε κρίνεται ως παράνομο στη λήψη ή στη σύνταξη. Είναι κάτι που δεν μας απασχολεί. Εάν υπάρχει κάτι έστω κι έτσι, το δέον είναι ν' αποκαλυφθεί. Ούτε θα σταθούμε στο τεκμήριο της αθωώτητας για εν δυνάμει ύποπτους. Το τεκμήριο κι εμείς ενίοτε το έχουμε διασύρει.

Η δικογραφία ανακλήθηκε για άγνωστο ακόμη λόγο. Τέσσερα χρόνια την είχαν και την επιμελούνταν με συνομιλίες και συνωμοτικούς κωδικούς και τώρα, ενώ έχουν καλέσει και διασύρει ανθρώπους μέσω των γνωστών ατραπών της ΚΥΠ, την απέσυραν για να τη συμπληρώσουν. Σε αυτό το σημείο μία ανιδιοτελή συνεισφορά μου. Στους κωδικούς "προβατίνα", "σωσ" κοκ, αθροίστε και τις λέξεις "γιάφκα", "ζιγούρι" και κυρίως "ηλίθιους". Στη τελευταία βάλτε μέσω πλην υμών και ημάς, που θεωρούσαμε ότι δεν είχαμε να κρύψουμε τίποτα αλλά δεν το ξέραμε. Πάντα κάτι παραπάνω γνωρίζει η ΚΥΠ.

Κι ενώ η δικογραφία ανακλήθηκε. Εν δυνάμει ύποπτοι δεν μπορούν να καταθέσουν απαντήσεις για ν' αντικρούσουν τα διαλαμβανόμενα, η ηγεσία της ΕΛΑΣ προχώρησε σε έκτακτες μετακινήσεις, στο όνομα της γυναίκας του Καίσαρος. Άσχετα εάν μετακινούνται και αξιωματικοί που δεν είναι εν δυνάμει κατηγορούμενοι. Άσχετα εάν στις αναφορές που υπάρχουν φαίνεται πως κλήθηκαν να εκτελέσουν εντολές.

Εσείς ο ίδιος κ. αρχηγέ, σε έναν από αυτούς απονέματε επαίνους και επιδαψιλεύατε συγχαρητήρια χωρίς φειδώ. Λίγες ημέρες πριν. Και σήμερα τον μετακινείτε. Γιατί; Δεν έχουμε καμία αμφιβολία για την τιμιότητα σας. Μην την υποσκάπτετε λοιπόν στο όνομα της σκοπιμότητας. Κι αν θέλετε να δείτε τους πραίτορες σε παρασκήνιο και άλλα τινά, δείτε από πάνω σας, από κάτω σας, δεξιά σας κι αριστερά σας. Θα τους βρείτε μαζεμένους.



του Γιώργου Καραϊβάζ   






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια